Με αφορμή την επανάληψη της παράστασης «Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» στο θέατρο του Νέου Κόσμου ο ηθοποιός, Μιχάλης Οικονόμου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπής «Κυψέλη» της ΕΡΤ2. Το γεγονός πως η κοινωνία ακόμα «σκοντάφτει σε λέξεις» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Οικονόμου ενώ τόνισε ότι: «Για την σεξουαλικότητα και τον έρωτα έχουμε λίγα ταμπού».

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Οικονόμου σημείωσε πως «σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο και για την παιδεία και για την κοινωνία. Τόσα πράγματα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες που από την παιδεία και από το σχολείο δεν έχουμε αποκτήσει το λεξιλόγιο να μιλήσουμε για αυτά. Ακόμα σκοντάφτουμε σε λέξεις. Για όλα αυτά που συνέβησαν με το metoo, την διαφορετικότητα, πως αγκαλιάζουμε την αποδοχή και την ανεκτικότητα. Υπάρχουν λέξεις που τρέμουμε να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά νομίζω πως σε άλλες χώρες αυτά τα μαθαίνουν τα παιδιά από το δημοτικό».

Μιχάλης Οικονόμου: Για την σεξουαλικότητα και τον έρωτα έχουμε λίγα ταμπού σαν κοινωνία

«Για την σεξουαλικότητα και τον έρωτα έχουμε λίγα ταμπού σαν κοινωνία. Παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να ελέγξει την κοινωνία, να την αλλάξει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει κανείς είναι ο εαυτός του και για αυτό κάνουμε ψυχοθεραπεία» είπε στην συνέχεια ο ηθοποιός.

«Νιώθω ότι πάει σε μια αφύπνιση η κοινωνία γενικότερα. Από το πόσο μας αφορά το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή και πόσο ξαφνικά βγαίνουμε έξω και μιλάμε στις κάμερες για τα λάθη και τις πληγές μας. Αυτό δεν συνέβαινε πριν μερικά χρόνια και νομίζω πως υπάρχει μια αφύπνιση προς αυτό το κομμάτι» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Οικονόμου.