Εξηγήσεις για το σάλο που προκλήθηκε μετά το άρθρο του για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τα «ροζ» βίντεο έδωσε ο Δημήτρης Δανίκας. Ο δημοσιογράφος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ» έγραψε για την υπόθεση του πρώην παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» δέχθηκε επικρίσεις για τη θέση που παίρνει αναφορικά με τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

«Με απλά λόγια τα κορίτσια με τη θέλησή τους κατέφθασαν. Με τη θέλησή τους έκατσαν και περίμεναν στα τέσσερα και με τη θέλησή τους αυτές τις τόσο “υπέροχες” στιγμές μαγνητοσκόπησαν και απόλαυσαν» γράφει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Δανίκας.

«Όμως όταν “πηγαίνεις” με τέτοιους αρβυλόμαγκες. Όταν κι εσύ κορίτσι μου συμφωνείς και πρωταγωνιστείς σε τέτοιες σκηνές. Και όταν από το νιονιό σου δεν περνάει καν ως σκέψη, ως κάποια υποψία, ότι μπορεί να διασυρθείς και να διαπομπευθείς, τότε δύο τινά συμβαίνουν: Είτε το κάνεις γιατί κάτι στο τέλος θέλεις να κερδίσεις και ίσως να διαπραγματευθείς. Είτε είσαι ο πλήρης ζωντανός ορισμός του λεγόμενου IQ ραδικιού» προσθέτει στο επίμαχο άρθρο.

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα, ο Δημήτρης Δανίκας επιχείρησε να εξηγήσει τι εννοούσε:  «Κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του. Όταν καπνίζω κινδυνεύω να πάθω καρκίνο, όταν δεν εμβολιάζομαι κινδυνεύω να πεθάνω. Ο κατεξοχήν υπεύθυνος είναι αυτός, ο κατάπτυστος, αυτός ο αρβυλόμαγκας. Όμως, καθένας από εμάς έχει την προσωπική του ευθύνη. Πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα και κάθε άντρας να ξέρει ποιον βάζει στο κρεβάτι. Η γυναίκα είναι ανώτερη από τον άντρα, αυτό πιστεύω εγώ. Την θεωρώ υπεύθυνο άτομο, οπότε ο καθένας έχει τις ευθύνες του. Πώς βιντεοσκοπείσαι; Δεν περνάει από το μυαλό σου η σκέψη, η υποψία; Η βασική ευθύνη είναι δική του».

«Αν παρεξηγήθηκα ζητάω συγγνώμη» είπε στο τέλος ο Δημήτρης Δανίκας και αφότου οι συντελεστές της εκπομπής επιχείρησαν να του εξηγήσουν ότι αυτό που έγραψε είναι σαν να εξισώνει τις δύο πράξεις.