Καλεσμένος στην Αννίτα Πάνια ήταν το βράδυ της Πέμπτης (16/12) ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο οποίος μίλησε «Ανοιχτά» για τη ζωή του. Αναφέρθηκε στην πορεία του από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την τυχαία συνάντησή του με τον Κώστα Καζάκο, τις καταγγελίες για το ελληνικό #metoo, αλλά και το διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Θεωρούσα γελοίο να το παίζω φίρμα ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι και ότι ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός και μίλησε για τη ζωή του, η οποία ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και τον μαγαζί του πατέρα του αλλά και τον «Σκορπιό», στον οποίο τραγουδούσε για βιοποριστικούς λόγους.

«Τραγούδαγα για κάποια χρόνια και το έκανα με επιτυχία, απλά δεν άντεχα το πολύ πιώμα. Υπέφερα και για αυτό το σταμάτησα. Παντρεύτηκα 24 ετών μια καταπληκτική γυναίκα που μου χάρισε δύο υπέροχα παιδιά και η κόρη μου με έκανε παππού, έχω την εγγονή μου τη Χριστίνα».

Η συνάντηση με τον Κώστα Καζάκο

«Στα 3ο μου ήθελα να φύγω να πάω στην Αμερική για να βρω την τύχη μου. Πέρασα από δύο συνεντεύξεις αλλά λόγω ποινικού μητρώου με κόψανε στην πρεσβεία. Ένας φίλος με φιλοξενούσε και με δική μου παρότρυνση να γίνει αυτός ηθοποιός, πήγαμε στη σχολή του Κώστα Καζάκου και το μάτι του έπεσε πάνω μου. Δεν είχα σκεφτεί ούτε κατά διάνοια να γίνω ηθοποιός. Του φάνηκε περίεργη η εμφάνισή μου, ήμουν με ράμματα και ξυρισμένα μαλλιά. Με βοήθησε πολύ, είναι ο ευεργέτης μου, με βοήθησε να βγάλω ταυτότητα ανθρώπου και ηθοποιού και με έπεισε να ασχοληθώ. Όλα μετά πήραν τον δρόμο τους».

Ο Κώστας Καζάκος μίλησε για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο: «Ένας άντρας που έχει χτυπηθεί από τη ζωή, έχει παλέψει και έχει ίχνη σοφίας. Οι αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες βρίσκουν τον τρόπο και μπορούν να είναι δημιουργικοί. Ο Μιχάλης είναι αγωνιστής και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση».

«Μόνο ευγνωμοσύνη έχω για εκείνον, είναι φάρος στη ζωή μου. Του χρωστάμε όσοι περάσαμε από τα χέρια του», είπε ο Μιχάλης Ιατρόπουλος. «Έχω βιώματα και κατά γενική ομολογία είμαι βιωματικός ηθοποιός και τα στραπάτσα όλα που έφαγα, οι προσωπικοί θρίαμβοι, βγαίνουν στην τηλεόραση και στο θέατρο», πρόσθεσε.

Για τις καταγγελίες στον χώρο της υποκριτικής: «Τις αγαπώ τις γυναίκες και τις σέβομαι. Δεν περίμενα κανένα κίνημα. Ήμουν το μόνο αγόρι στην οικογένεια, μεγάλωσα με γυναίκες και έχω μάθει ότι αυτές τα κάνουν όλα. Ακόμα και στους πολέμους αυτές είναι μπροστά.

Δεν έχω μαλώσει ποτέ με κανέναν συνάδελφο. Σε δουλειές δεν με πήραν γιατί ήξεραν ότι θα αντιδρούσα άσχημα και βίαια αν βρισκόμουν σε τέτοια περιστατικά. Θα ορμούσα και θα τα έκανα γυαλιά καρφιά. Αυτοί με την ατιμωρησία αποθρασύνθηκαν και θεωρούσαν φυσιολογικό αυτό που κάνουν. Παίρνουν ό,τι αξίζουν. Δυστυχώς γι αυτούς δεν θα ξαναδουλέψουν. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Η ατιμωρησία φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Αυτά τα πράγματα πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί έμειναν ατιμώρητοι. Μεγάλα ονόματα, γιατί δεν τόλμησε κανείς να μιλήσει. Την πλήρωσαν δύο για εκατοντάδες».

Για τη σχέση του με τη νύχτα και τις καταχρήσεις: «Αγαπώ τη νύχτα και τους ανθρώπους της. Έχω πολύ καλές παρτίδες και με παράνομους ανθρώπους γιατί κοιτάζω το κίνητρο που τους οδήγησε εκεί και όχι τις πράξεις τους. Απέχω από την παραβατικότητα πάνω από 30 χρόνια. Αν όμως πειράξει την οικογένειά μου κανείς, θα τραβήξω το χαρτί της παραβατικότητας. Δεν υπήρξα τελικά ποτέ αλκοολικός, τις καταχρήσεις τις έκανα συνειδητά, μου άρεσαν».

Για τον Άρη Σερβετάλη: «Από τον Ιούνιο, ο Άρης είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση διαχωρισμού θα αποχωρήσει. Τι τιμιότερο από αυτό; Δεν θα κρίνω κανέναν. Η γνώμη μου είναι η καλύτερη για τον Άρη και νομίζω ότι ένας τόσο ταλαντούχος και έντιμος επί σκηνής ηθοποιός, αποκλείεται να είναι άτιμος στη ζωή. Ο παραγωγός του με διαβεβαίωσε ότι είχε ενημερώσει. Εγώ έχω εμβολιαστεί, αλλά δεν θα κρίνω κανέναν αν δεν έχει εμβολιαστεί».

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος εξιστόρησε στιγμές από το παρελθόν, όταν έμπαινε στα νυχτερινά κέντρα με ιδιαίτερους τρόπους, όπως σε ένα πολύ γνωστό ουζερί της Θεσσαλονίκης, που μπήκε μαζί με μια αρκούδα.

Ο ηθοποιός είναι ερωτευμένος με την Κατερίνα Καλκανά κι εκείνη μίλησε για εκείνον με πολύ τρυφερά λόγια.

«Σπάνια έχω μαλώσει με τα παιδιά. Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος και πρέπει να τον αφήνουμε να κάνει αυτό που θέλει. Είμαι κατά της επιβολής», είπε για τη σχέση του με τα παιδιά του.

Αναφορικά με την απώλεια της μητέρας του, είπε: «Είμαι ευτυχής που μπόρεσα και παράτησα τη δουλειά μου, μου την έδωσε εκείνη την ώρα και πήγα και την είδα τρεις ημέρες. Είπαμε τα δικά μας, μου ζήτησε και συγνώμη επειδή με είχε δείρει μια φορά όταν ήμουν έντεκα χρονών. Με ρώτησε αν της κρατάω κακία και με παρηγόρησε ότι είναι πολύ ευτυχισμένη και φεύγει πλήρης και μάλιστα με παρακάλεσε να μην πάω στην κηδεία της για να μην κάνω έξοδα επειδή ήρθα από την Κρήτη.

Για μένα οι γονείς μου δεν έχουν πεθάνει. Οι άνθρωποι που αγαπάω -δεν αγαπούσα, αγαπάω- υπάρχουν, όπως και φίλοι επιστήθιοι που έχω χάσει άπειρους δυστυχώς, δεν φεύγουν από τη ζωή μας, τους κουβαλάμε, και νομίζω πως οι γονείς μου και ειδικά ο πατέρας μου έχουν βάλει το χεράκι τους για να σωθώ από πολύ δύσκολες καταστάσεις».