Η ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή της για την ταινία και την πολιτική διάσταση που έχει, καθώς και για το πώς εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιδέα.Παρόλο που έχει δεχθεί αρνητική κριτική για το σκηνοθετικό ντεπούτο της πριν ακόμα βγει στην μεγάλη οθόνη, η Αντζελίνα Τζολί συνεχίζει απτόητη τα γυρίσματα της ταινίας στη Βουδαπέστη, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος της ήταν να ρίξει φως στο ανθρώπινο κόστος του πολέμου μεταξύ Σέρβων και Βοσνίων.

«Με μπέρδευαν οι σκέψεις σχετικά με το πόσο χρόνο χρειάζονται οι άνθρωποι για να καταλάβουν τι συμβαίνει σε μία σύρραξη και πόσο χρόνο χρειάζεται ο κόσμος για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και να λάβει τη σωστή ενημέρωση από τη διεθνή κοινότητα. Συνάντησα πολύ κόσμο αυτά τα χρόνια και κατά κάποιο τρόπο, αυτή η ιστορία θα μπορούσε να υπάρξει σε οποιαδήποτε χώρα. Η αίσθηση είναι ότι συναντάμε ανθρώπους στην έναρξη του πολέμου και βλέπουμε πώς θα μπορούσαν να είναι οι ζωές τους. Τους βλέπουμε νέους, με ελπίδα και υπέροχες ζωές», είπε και συνέχισε μιλώντας για το πολιτικό στοιχείο της ταινίας: «Στόχος μου είναι να προσπαθήσω να μιλήσω σε ανθρώπους από όλες τις πλευρές της κατάστασης και να τους επιτρέψω να ακουστούν. Να τους επιτρέψω να εκφράσουν αυτό που πέρασαν, είτε πρόκειται για βιαιότητα ή για έλλειψη ανθρωπισμού ή για την έλλειψη ελπίδας, οτιδήποτε. Αν υπάρχει πολιτικό στοιχείο, τότε ελπίζω αυτό να είναι ότι οι άνθρωποι που θα την δουν θα αναρωτηθούν «πού ήμουν εγώ όταν αυτό συνέβαινε;» Και την επόμενη φορά που θα συμβεί, τι μπορούμε να κάνουμε για να το εμποδίσουμε;».

Τέλος η 35χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι αγάπησε περισσότερο τη σκηνοθεσία:«Πάντα μου άρεσε να είμαι ηθοποιός, αλλά υπάρχει κάτι στη σκηνοθεσία που σε κάνει να μαθαίνεις περισσότερο την ομάδα και τους ηθοποιούς. Γίνεσαι μέρος της ομάδας».