Την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος» γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, σχολίασε η Βάνα Μπάρμπα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο ηθοποιός έδειξε θάρρος και παρρησία, συμπληρώνοντας ότι συμφωνεί μαζί του.

Η ηθοποιός σε δήλωσή της στην εκπομπή του Alpha, Super Κατερίνα, ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων. Η τέχνη είναι πάνω ακόμα και από την πολιτική. Σαφώς και να τηρούμε τα μέτρα, αλλά εγώ είμαι εναντίον ότι στην τέχνη διαφοροποιείται ποιοι θεατές θα μπουν στο θέατρο και ποιοι όχι. Είμαι ενάντια σε αυτό το μέτρο γιατί θεωρώ ότι η τέχνη έχει να μας δώσει πολλά. Πώς μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι; Γιατί να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός».

«Αν μπορεί να καλύψει τους εργαζόμενους, χίλια μπράβο»

Για το πώς κρίνει την απόφαση του ηθοποιού, η Βάνα Μπάρμπα είπε: «Εγώ θα έλεγα μπράβο στον Άρη Σερβετάλη. Με το θάρρος και την παρρησία που έδειξε εγώ συμφωνώ μαζί του. Το μόνο που θα έπρεπε, νομίζω ότι θα το φροντίσει γιατί είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος, να μη μείνουν χωρίς χρήματα τις γιορτές οι άνθρωποι και οι τεχνικοί στο θέατρο. Αυτό είναι τραγικό. Ναι μεν να υψώνουμε το ανάστημά μας αλλά και από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε και αυτούς που εργάζονται» συμπλήρωσε η Βάνα Μπάρμπα τονίζοντας πως «αν μπορεί να τους καλύψει, τότε χίλια μπράβο».

«Είμαι μια γυναίκα που έχω να παίξω οκτώ χρόνια αλλά οι συνάδελφοι μου, οι συνάνθρωποι μου πεινάνε… Δηλαδή έλεος! Γιατί όλοι να είναι μέσα στο μετρό και να μην είναι και όλοι μέσα στην Τέχνη;» κατέληξε η Βάνα Μπάρμπα.

Δείτε τις δηλώσεις της ηθοποιού: