Ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» στην οποία πρωταγωνιστούσε επειδή δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές καθώς είναι κατά του διαχωρισμού των ανθρώπων. Στην απόφαση του αυτή άσκησαν κριτική αρκετοί συνάδελφοι του οι οποίοι θεώρησαν πως αφήνει άνεργους αρκετούς ανθρώπους αφού η παράσταση «κατέβηκε».

Να σημειωθεί πως από χθες, Δευτέρα (22/11) ισχύουν τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η Κυβέρνηση τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν την είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως είναι τα θέατρα, μόνο στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «T – Live» το μεσημέρι της Τρίτης, ο Άρης Σερβετάλης φέρεται να είχε εξηγήσει το σκεπτικό του αλλά και την πρόθεση του, στους ανθρώπους της παραγωγής, από το καλοκαίρι.

Χρύσα Ρώπα: Γιατί να φύγει;

Η Χρύσα Ρώπα παραχώρησε δήλωση στην εκπομπή του Alpha για το συγκεκριμένο θέμα και ανέφερε: «Καταλαβαίνω αυτό να βλάψει το ταμείο του θεάτρου. Το καταλαβαίνω. Αυτό, αυτό το νέο μέτρο. Αλλά, ιδεολογικά, να σηκωθεί κάποιος να φύγει; Γιατί να φύγει; Επειδή οι ανεμβολίαστοι δεν… Προφανώς δεν θέλουν και οι ανεμβολίαστοι να μπουν στο θέατρο. Αυτά είναι κάποια μέτρα που ελήφθησαν. Δίκαια ή άδικα, είναι ο μόνος τρόπος, κατά τη γνώμη των ειδικών, των γιατρών, να λάβουν τα μέτρα τους για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα, το οποίο είναι παγκόσμιο. Έχω χάσει τρεις φίλους, παιδικούς μου φίλους, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν για θρησκευτικούς λόγους και το πληρώσανε. Οι επιλογές μας στη ζωή έχουν συνέπεια. Όλες οι επιλογές μας».

Χάρης Τζωρτζάκης: Η δήλωση για το Άγιο Όρος που δεν έχει δει ακόμα

 Αντίθετος με την απόφαση του Άρη Σερβετάλη φαίνεται πως είναι και ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης ο οποίος ανέφερε στην εκπομπή του Alpha: «Στο Άγιο Όρος υπάρχει ένας αποκλεισμός εδώ και αιώνες που απαγορεύει στις γυναίκες να εισέλθουν σε έδαφος της πατρίδας μας. Δεν είδα ποτέ καμία δήλωση που να λέει ότι “εγώ δεν θα ξαναπάω μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός των γυναικών”. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει  και κρίνεται γι’ αυτά που πράττει. Α λα καρτ όμως δικαιώματα και α λα καρτ αντίδραση για την ελευθερία δεν υπάρχει».