Νομικά κατά του Ορφέα Παπαδόπουλου ετοιμάζεται να κινηθεί ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» το πρωί της Δευτέρας εξήγησε το «γιατί» αποφάσισε να ακολουθήσει τη νομική οδό.

«Είμαι αναγκασμένος γιατί αυτά που άκουσα. Ο άνθρωπος με έβγαλε ψεύτη και τρελό. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό όπως καταλαβαίνετε, σε καμία περίπτωση. Άκουσα πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις αυτού του ανθρώπου τον οποίο κατά τ’ άλλα εκτιμώ πολύ. Είπε ότι εγώ είπα μόνο ψέματα και με έβγαλε τρελό» είπε αρχικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ενώ η Φαίη Σκορδά θέλησε να μάθει λεπτομέρειες για τους λόγους που τον οδηγούν να ακολουθήσει τη νομική οδό.

«Είπε ότι είπα ψέματα ότι έθετε σε κίνδυνο τους ηθοποιούς.  Όταν εγώ αντιμετωπίζω καθημερινά στις παραστάσεις μου πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ηθοποιό. Με έπαιρναν οι ηθοποιοί και μου έλεγαν “δεν ερχόμαστε στην πρόβα αν δεν φέρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, δεν θέλουμε κοινές σκηνές μαζί του, δεν θέλουμε στο ίδιο πούλμαν να ταξιδέψουμε”. Αν δεν είναι αυτά προβλήματα σε μία παραγωγή, τότε ποια είναι ρε παιδιά;», αναρωτήθηκε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Συνεχίζοντας, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είπε πως: «Είπε επίσης ότι δεν έγινε ποτέ διαδικασία αντικατάστασης. Εγώ ξέρω τι πέρασα όταν μας ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι κόλλησε και τρέχαμε σε 48 ώρες μέσα να αντικαταστήσουμε. Είπε ότι δεν έγινε ποτέ. Όντως η παράσταση δεν έγινε γιατί έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Μίκης Θεοδωράκης και κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και συμβιβαζόμαστε με τους κανόνες. Αλλά η διαδικασία και η ταραχή σε ένα θίασο κορυφαίων πρωταγωνιστών ήταν πολύ σοβαρή και δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα».

«Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί του»

Ο Μαυρίκιος Μαυρίκιος τόνισε πως έκανε κίνηση να επικοινωνήσει με τον Ορφέα Παπαδόπουλο ενώ εκείνος επέλεξε να μην του απαντήσει. «Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί του, του έχω στείλει μήνυμα και δεν μου απάντησε ποτέ. Βγήκε και είπε ότι ποτέ δεν επικοινώνησα μαζί του. Δεν μπορώ να αφήσω έναν άνθρωπο αυτή τη στιγμή να λέει ό, τι θέλει. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να κινηθώ νομικά, εκτός αν επικοινωνήσει μαζί μου τις επόμενες ώρες».

Τι είχε πει ο Ορφέας Παπαδόπουλος

Ο ηθοποιός Ορφέας Παπαδόπουλος βρέθηκε την Παρασκευή στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα» και άστραψε εναντίον του Μαυρίκιου Μαυρικίου.

«Τον παρακαλέσαμε να εμβολιαστεί και από ότι ξέρω δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο. Στη συνέχεια όμως κόλλησε και έθεσε σε κίνδυνο όλο τον θίασο για να μείνει άνεργος το καλοκαίρι. Είναι ανεύθυνο» είχε πει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και ο Ορφέας Παπαδόπουλος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη δήλωση αυτή.

«Φυσικά και λέει ψέματα. Όλο είναι ένα ψέμα για αυτό και σοκαρίστηκα πολύ. Στην αρχή στεναχωρήθηκα αλλά στη συνέχεια σοκαρίστηκα. Για το πώς ένας άνθρωπος, ενώ είχαμε μια ομαλή συνεργασία, βγαίνει και λέει τέτοια ψέματα για μένα και με διασύρει δημόσια. Επίσης, δεν υπάρχει ταυτόχρονα κανένας έλεγχος από ένα μεγάλο κανάλι όπως το δικό σας ώστε τουλάχιστον να ενημερωθώ για να δώσω την άδεια να παιχτούν τα προσωπικά μου δεδομένα» είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που λέει. Δεν έχω αντικατασταθεί σε καμία παράσταση, δεν έχει αναγκαστεί να ακυρώσει καμία παράσταση εξαιτίας μου, αρνητής δεν δήλωσα ποτέ αλλά και εάν δήλωσα είναι δικαίωμα μου και δεν έχει κανένα δικαίωμα να το πει δημόσια. Πριν κολλήσω κορονοϊό είχαμε να κάνουμε παράσταση για περισσότερο από μια εβδομάδα, κολλάω, μένω για δεκατέσσερις ημέρες σε καραντίνα και μια παράσταση που ήταν να γίνει μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο αναβλήθηκε λόγω του τριήμερου πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Μεταφέρθηκε, λοιπόν, για την 1η Οκτώβρη στην οποία και ήμουν κανονικά. Είναι λίγο τρελό όλο αυτό που γίνεται, είναι τρελά όλα αυτά που άκουσα» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Αν δεν μου ζητήσει συγγνώμη ο Μαυρίκιος Μαυρικίου θα κινηθώ νομικά» υπογράμμισε επίσης, ο Ορφέας Παπαδόπουλος.