Για τις δύσκολες στιγμές στη δουλειά της μίλησε σε συνέντευξή της η Κατερίνα Στανίση στο «Πρώτο Θέμα». Στη ερώτηση εάν προσπάθησαν ποτέ να της κάνουν κακό, η τραγουδίστρια απαντάει:

«Πολλές φορές και κυρίως άνθρωποι της δουλειάς μου. Πριν από λίγα χρόνια, για παράδειγμα είχαν κυκλοφορήσει τη φήμη ότι δεν έχω πια φωνή. Ήταν όμως δικό μου λάθος γιατί ενώ είχα πάθει φαρυγγίτιδα, πήγα και τραγούδησα σε μια εκπομπή για να μην τους κρεμάσω επειδή το είχαμε συμφωνήσει. Άρχισαν τότε να λένε διάφορα και έκαναν ζημιά στη δουλειά μου. Για καιρό οι επιχειρηματίες με ρωτούσαν αν είμαι καλά. Αυτός που με καθησύχασε ήταν ο Γιάννης Πάριος. Εξιστορώντας του το γεγονός, του είπα ότι αν και τραγουδάω 40 χρόνια, έτυχε μία και μόνη φορά να ακουστώ χάλια. Εκείνος τότε με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι αυτό έχει συμβεί σε όλους» τόνισε στην εφημερίδα.

Όσο για την πιο δύσκολη στιγμή στην πορεία της, η Κατερίνα Στανίση λέει:

«Πολλές δύσκολες στιγμές. Πριν από μια δεκαετία δεν είχα σοβαρές προτάσεις για δουλειά. Αυτό κράτησε τρία χρόνια. Προσπάθησαν να με υποβιβάσουν και κάποιοι με προσέβαλαν. Από μένα οι μαγαζάτορες έβγαλαν λεφτά. Ανήκα στα καλά παιδιά που δουλεύαμε σαν τα σκυλιά και τα δίναμε όλα. Δεν είχαμε τόσες απαιτήσεις όπως σήμερα. Κακώς. Αυτό με πήγε πίσω. Εγώ δεν έχω ταρίφα και δεν διαχειρίστηκα όπως θα έπρεπε τη φήμη και την πορεία μου, χωρίς να το μετανιώνω βέβαια. Έτσι είναι η Στανίση και δεν θα αλλάξει ποτέ»