Αμφότερες θρυλικές και πολυπαινεμένες, οι μαμάδες των δημοφιλέστατων σειρών δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.

Στη μία γωνία λοιπόν η Marjorie «Marge» Simpson, το γένος Bouvier, η φοβερή και απίστευτα υπομονετική μαμά των «The Simpsons», που υπάρχει στον κόσμο μας από τον Δεκέμβριο του 1987.

Γεννημένη από την πένα του Matt Groening, η Marge είναι ο μόνος εγκέφαλος της θεότρελης οικογένειας, η ηθική δύναμη που προσπαθεί να κρατήσει τη φαμίλια ενωμένη και να βάλει τάξη στο χάος! Πώς να μη βρει λοιπόν τη θέση της, μαζί με όλη την οικογένειά της φυσικά, στη χολιγουντιανή Λεωφόρο της Δόξας;

Στην άλλη γωνιά, η Lois Patrice Griffin, το γένος Pewterschmidt, η ατακτούλα μαμά του «Family Guy», που είδε το φως της ημέρας τον Δεκέμβριο του 1980.

Πνευματικό παιδί του Seth MacFarlane, η Lois δεν είναι η στερεοτυπική τηλεοπτική μαμά, γιατί μπορεί να είναι μεν η φωνή της λογικής στη φαμίλια των Griffin, τις έχει κάνει ωστόσο τις κουτουράδες της: εθισμένη στα ναρκωτικά -κατά δήλωσή της(!)- και κλεπτομανής, έχει στο ενεργητικό της μπόλικα ειδύλλια, ένα εκ των οποίων φέρεται να κατέληξε στη σύλληψη της κόρης της, Meg.

Αντισυμβατικές, ιδιαίτερες και σέξι με τον τρόπο τους, ώρα να διαλέξουμε την αγαπημένη μας καρτουνίστικη τηλεοπτική μαμά…

Marge

Lois