Ο Θοδωρής Μαραντίνης ανήκει στους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται αρκετά στα social media και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δεχτεί κι αυτός κακοπροαίρετα σχόλια από ανώνυμα προφίλ.

Ο ίδιος δήλωσε στο Πρώτο Θέμα: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να έχει άποψη. Αυτό δεν είναι κακό. Όταν ξεφεύγει κάποιος από τα όρια, όμως, γίνεται ουσιαστικά κακό. Πώς μπορείς να κρίνεις κάποιον όταν δεν γνωρίζεις τι γίνεται από πίσω, στο παρασκήνιο; ∆εν θεωρώ πρέπον να γίνεσαι κακοπροαίρετος για να δημιουργείς εντυπώσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η φαντασία των ανθρώπων που γράφουν μυθεύματα ενίοτε με ξεπερνά. ∆εν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να οργιστείς. ∆εν είναι ευχάριστο αυτό το κομμάτι της δουλειάς. Στην αρχή μάλιστα μου ήταν δύσκολο να το αποδεχτώ, τώρα απλώς έχω συνηθίσει και έχω συμβιβαστεί. Κάποιες φορές όμως έχουν ξεφύγει αρκετά και κινηθήκαμε νομικά. Στείλαμε εξώδικο σε περιοδικό. Είναι άκομψο τώρα που μεγάλωσε το παιδί μας και πηγαίνει στο νηπιαγωγείο να ακούει τυχαία ότι οι γονείς του χωρίζουν. Επίσης, εγώ και η σύζυγός μου αντιλαμβανόμαστε πώς λειτουργεί το σύστημα, όχι όμως οι δικοί μας άνθρωποι. Κάποτε είχε γραφτεί ότι έπαθα ατύχημα οδηγώντας μηχανή. Το ειρωνικό είναι ότι ουδέποτε οδήγησα μηχανή. Φαντάσου όμως να το διαβάσει αυτό η μητέρα σου, ποια θα είναι η πρώτη αντίδρασή της».