Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Kanye West να αποδεχτεί πρόταση να τραγουδήσει στον γάμο του εγγονού του προέδρου του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev. Με το αζημίωτο βέβαια, αφού η αμοιβή του ήταν τρία εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και παραγωγός ταξίδεψε ως το Αλμάτι, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, προκειμένου να τραγουδήσει στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Royal Tulip» για την δεξίωση του γάμου και δεν δίστασε να φωτογραφηθεί μάλιστα αλλά και να χορέψει με την εγγονή του δικτάτορα, αλλά και την κόρη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Nursultan Nazarbayev είναι από τα πρόσωπα που συχνά η Δύση επικρίνει για ηθελημένη αργοπορία στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, καταστολή της αντιπολίτευσης, μη δημοκρατικές εκλογές και ανεπαρκή ελευθερία λόγου.

Πάντως, σε αντίθεση με τον Kanye West το 2011, ο Sting είχε απορρίψει ανάλογη πρόσκληση για να εμφανιστεί στο επίσημο φεστιβάλ της Astana που διοργανώνει η κυβέρνηση του Καζακστάν.

Η εγγονή του δικτάτορα του Καζακστάν, Venera Nazarbayev και η κόρη του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Shynar Nematova φωτογραφίζονται με φόντο τη σκηνή

Ο Kanye West και η Shynar Nematova



Ο Nursultan Nazarbayev σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2007