Για τον έρωτα, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και τη συνεργασία του με την Δήμητρα Ματσούκα επί σκηνής μίλησε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Τηλεθεατής», ο Στέλιος Μάινας.

«Ο έρωτας είναι παρηγορητικό συναίσθημα, ακριβώς γιατί είναι δημιουργικό. Από τον έρωτα δημιουργούνται άνθρωποι. Είναι μια επανάσταση της φθαρτότητας, εννοώντας το άυλο. Ίσως γι’ αυτό ο κόσμος φεύγει με μια τρυφερή διάθεση και γλύκα στην ψυχή του» δήλωσε ο ηθοποιός.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, είπε: «Ο κόσμος αναζητά μια καλή παράσταση. Πρέπει να ομολογήσω ότι οικονομικά είναι μουδιασμένος. Είναι η πρώτη φορά που στην περιφέρεια συναντώ ανθρώπους που στερούνται αυτό το ελάχιστο για να δουν το έργο».

Τέλος, μίλησε και για τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Ματσούκα στο έργο «Περλιμπλίν και Μπελίσα»: «Με την Δήμητρα έχουμε μια καλή αισθητική, είμαστε δύο καλοί επαγγελματίες. Είναι όμως και τιμή μου που δουλεύω με την Ελένη Καστάνη, συμμαθήτριά μου από τη σχολή».