Την απόφασή της να αποσυρθεί από την υποκριτική και να αφοσιωθεί στην έκδοση της αυτοβιογραφίας της ανακοίνωσε η Βάνα Μπάρμπα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Δεν αντέχω άλλο, έχω κουραστεί. Θα ήθελα να κάνω κάτι στο θέατρο αυτόν τον χειμώνα, κάτι σημαντικό, και μετά να σταματήσω. Θέλω να αποχωρήσω σιγά σιγά» δήλωσε η ηθοποιός ενώ συμπλήρωσε: «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου πιστεύω. Τα έζησα όλα. Καταστράφηκα, ξαναστήθηκα. Δεν έχει κάτι άλλο πλέον. Τώρα κλείνει αυτό το κομμάτι.Ετοιμάζω κάποια πράγματα για να μπορώ να είμαι αξιοπρεπής στα όνειρά μου».

Σχετικά με το βιβλίο για τη ζωή της, το οποίο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, η Βάνα Μπάρμπα είπε: «Θα ήθελα να το αφήσω παρακαταθήκη. Κάποια παιδιά που ξεκινάνε από τις σχολές να ξέρουν τι γίνεται σε αυτόν τον χώρο. Δεν είναι πάντα έτσι, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Υπήρχε τρομερό παρασκήνιο και προδοσίες», τονίζοντας παράλληλα: «Θα είναι η αλήθεια ενός κοριτσιού, που ξεκίνησε με δυο παπούτσια πάνινα, Αθήνα – Γιάννινα. Έτσι το λέω. Είναι για τα κορίτσια που ξεκίνησαν με ένα τσαντάκι από την επαρχία, για τα αγόρια που έχω όνειρο να γίνουν κάτι και χάνουν τη ψυχή τους μέσα στο star system».

Τέλος, η Βάνα Μπάρμπα υπερασπίστηκε τον μύθο του «lifestyle», στο οποίο πρωταγωνίστησε για παραπάνω από δύο δεκαετίες: «Εμείς ήμασταν στην εποχή του lifestyle. Δεν το μετανιώνω ποτέ, δεν το κατηγορώ. Το λατρεύω, μας έδωσε ψωμί. Θα πέσω να φάω οποιονδήποτε πει κάτι εναντίον του lifestyle. Και όλοι αυτοί οι κομπλεξικοί που χαίρονται, όταν κάποιοι άνθρωποι που φτιάξανε το lifestyle καταστράφηκαν, είναι επειδή αυτοί δεν ήταν μέρος του lifestyle».