Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για το ρόλο της στη νέα σειρά του Mega, «Το νησί», αλλά και το χώρο της τηλεόρασης.
«Στην αρχή δεν άντεχα να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, ήμουν αμακιγιάριστη, έπρεπε να δείχνω κουρασμένη, αργότερα άρρωστη… Μόλις όμως άρχισαν τα γυρίσματα αποδέχτηκα την εικόνα μου και αισθάνθηκα τεράστια ελευθερία».

Για τον ρόλο της Ελένης τόνισε: «Με την Ελένη έχω συγγένεια ψυχής. Παραμένει γελαστή και αισιόδοξη παρά τις τρομερές δυσκολίες. Αγωνίζεται για το κοινό καλό. Νομίζω ότι σε αυτή την ιστορία υπάρχει αλήθεια, δύναμη ψυχής που μπορεί να φωτίσει τη σκοτεινή εποχή που διανύουμε».

Στη συνέχεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό «Γυναίκα», απάντησε στο αν η ομορφιά της τη βοήθησε στο χώρο που εργάζεται: «Ποτέ δεν έπαιξα το χαρτί της ομορφιάς. Ίσως γιατί δεν μεγάλωσα έτσι. Αργότερα άρχισα να ακούω τριγύρω σχόλια για την εμφάνισή μου, αλλά ήταν πια αργά για να πάρουν τα μυαλά μου αέρα.

Έτσι αντιμετώπισα εξαρχής και την τηλεόραση. Τώρα ξέρω ότι η τηλεοπτική φήμη μοιάζει λίγο με την πόρτα του σαλούν. Ανοίγει με φόρα για να μπεις και με την ίδια φόρα μπορεί να επιστρέψει για να σε χτυπήσει στο πρόσωπο».

Όσο για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης σήμερα: «Στη δική μου γενιά είχαμε γαλουχηθεί διαφορετικά.

Τότε ενδιαφερόμασταν μόνο να συμμετέχουμε σε καλές παραστάσεις και να βρισκόμαστε δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους. Την τηλεόραση επειδή την αγάπησα, έγινε για μένα πλήρης απασχόληση, ποτέ δεν δούλεψα την ίδια χρονιά και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Πάντα αντιμετωπίζω το ρόλο μου με σοβαρότητα. Αν έχεις αυτό στο μυαλό, κάτι καλό θα βγει».