Μία εβδομάδα πριν η εξομολόγηση του τραγουδιστή είχε συγκλονίσει. Σε συνέντευξη του είχε πει πώς λόγω προβλήματος υγείας θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το τραγούδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως είπε, έκανε κάποιες εξετάσεις και οι φόβοι των γιατρών ήταν μήπως έχει καρκίνο.  Ο ίδιος ο Ματθαίος Γιαννούλης περίμενε καρτερικά αυτές τις ημέρες για να βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας και να να μπορέσουν οι γιατροί να κάνουν διάγνωση.

Τελικά πήρε στα χέρια του τις εξετάσεις και όπως έδειξαν δεν έχει κάποιον κακοήθη όγκο αλλά έναν μικρό όγκο στο θυρεοειδή αδένα. Στην περίπτωση που ο οργανισμός του δεν μπορέσει να τον απορροφήσει θα πρέπει να γίνει μια μικρή επέμβαση. Ο Ματθαίος Γιαννούλης με ανακούφιση άκουσε την διάγνωση από τον γιατρό του, καθώς όλο αυτό το διάστημα φοβόταν τα χειρότερα.

«Είχα προσευχηθεί στον Αϊ – Γιάννη και του είχα ζητήσει να με προστατέψει. Μέσα μου βαθιά γνώριζα, ότι δεν θα με άφηνε. Δεν φοβόμουν, η αναμονή ήταν αυτή που με σκότωσε», είπε σε συνέντευξη του μετά τα χαρμόσυνα νέα.