Για το θέατρο, τον έρωτα, τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που βιώνει από παιδί, το ενδεχόμενο ενός παιδιού εκτός γάμου και κατά πόσο την ενοχλούν οι σκληρές κριτικές που της ασκούνται μίλησε στο κυπριακό περιοδικό «Όμικρον» η Ζέτα Μακρυπούλια.

«Έχω πολλές “μαύρες” περιόδους, είμαι ιδιαίτερα κυκλοθυμική και εκεί που είμαι πολύ χαρούμενη μπορεί να “πέσω” και ξαφνικά να με δεις ξανά πολύ χαρούμενη μετά από λίγο. Ωστόσο, συμβαίνει και το αντίστροφο. Γενικά, όμως, στο τέλος όλων των σκέψεών μου, μου αρέσει να έχω μία θετική οπτική των πραγμάτων. Και στην τελική, πιστεύω ότι είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος», εξήγησε η ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι από παιδί ήταν πολύ κλειστό ενώ συχνά περνούσε φάσεις που ήταν πιο σκεπτική και μελαγχολική.

Ακόμα, η Ζέτα Μακρυπούλια αναφέρθηκε και στα παιδικά της χρόνια και τις αναμνήσεις που έχει από αυτά: «Τώρα που τα σκέφτομαι, θα σου έλεγα επίσης πως δεν ήμουν από τα παιδιά που έκαναν πάρα πολλές ατασθαλίες ή από τα παιδιά εκείνα που έφευγαν από το σπίτι τους και γύριζαν την επόμενη μέρα -δεν έκανα τέτοια πράγματα. Ήμουν πάρα πολύ τυπική σε οτιδήποτε αφορούσε στην οικογένειά μου για να μην τους στεναχωρέσω, δεν έβγαινα πάρα πολύ -προτιμούσα να μένω στο σπίτι. Θυμάμαι ότι οι φίλες μου πήγαιναν σε café, σε σινεμά, αλλά εγώ δεν ήμουν τέτοιο παιδί, δεν πήγαινα ποτέ σε αυτά. Ίσως να ήμουν παραπάνω απ΄όσο πρέπει κλεισμένη στον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο παράπονο ή ότι μου έλειψε κάτι πολύ. Πιθανότατα να μην είχα κι εγώ την ανάγκη του να βγαίνω ή να κάνω κάτι άλλο -δεν ένιωθα πάντως ότι καταπιεζόμουν από κάτι».

Πώς αντιμετωπίζει και τις σκληρές κριτικές που της γίνονται; «Η δουλειά αυτή είναι μία άλλη ψυχολογία, είναι σαν να κάνεις ψυχανάλυση από μία άλλη πλευρά. Είναι, όμως, έτσι αυτή η δουλειά και αυτό είναι κάτι που μαθαίνεις μέσα στα χρόνια: Το γιατί γράφονται κάποια πράγματα, γιατί λέγονται. Και επίσης, η αλήθεια έχεις χάσει πια τόσο πολύ το νόημά της -αφού βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει- ενώ, πολλές φορές, πίσω από όλα αυτά κρύβονται πάρα πολλά, πολλοί λόγοι, πολλά συμφέροντα. Δεν μπαίνω πια στη διαδικασία να ασχοληθώ με όλα αυτά. Ούτε και να στεναχωρηθώ».

Στο τρέιλερ της «Ακτής Πειραιώς» όπου ο Ζουγανέλης ρωτάει τον Μιχάλη «Κύριε Χατζηγιάννη, πότε θα παντρευτείτε;», το κοινό γελάει. Πώς αντέδρασε, όμως όταν το είδε και η Ζέτα; «Γέλασα, γιατί είναι ωραίο να σατιρίζεται πια αυτό το πράγμα -όπως και στα «Βαφτίσια» υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Και μου αρέσει που κι εμείς οι ίδιοι έχουμε την άνεση να το σατιρίσουμε όλο αυτό. Νομίζω ότι αυτό δείχνει προς τα έξω ότι το έχουμε χειριστεί με όλους τους τρόπους, ε, ας το διασκεδάσουμε κιόλας».

Ακόμα, η Ζέτα Μακρυπούλια αποκάλυψε ότι θα έκανε ένα παιδί, ακόμη και εκτός γάμου. «Θα το έκανα. Μπορεί, όμως, μετά να έκανα και το γάμο. Θέλω να πω, ότι ο γάμος δεν είναι προϋπόθεση για να κάνω παιδί. Και δεν έχω στο μυαλό μου αυτή την ιεραρχία που λέει πως το να θέλει κάποιος να κάνει παιδί θα πρέπει προηγουμένως να έχει παντρευτεί, όπως συνέβαινε παλιά».

Παράλληλα, δεν δίστασε να μιλήσει και για την προδοσία στο ερωτικό κομμάτι της ζωής της: «Ερωτικά δεν νομίζω να έχω προδοθεί ποτέ. Ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Σε φιλικό, όμως, επίπεδο θυμάμαι, γιατί δίνω μεγάλη βάση στη φιλία και, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εμένα με πονάει πάρα πολύ», ενώ αποκάλυψε αν μετάνιωσε για κάποιες σχέσεις που έκανε στο παρελθόν: «Είναι πολύ βαριά κουβέντα αυτή. Οι επιλογές που κάνουμε δεν γίνονται ερήμην μας. Τις κάνουμε και πρέπει να γνωρίζουμε κάποια στιγμή γιατί κάνουμε κάποιες σχέσεις -πάσης φύσεως σχέσεις».