Ο Γιώργος Σαμπάνης λίγο πριν στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο κρατώντας αγκαλιά την αγαπημένη του, κάνει τον προσωπικό του απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει και «ρίχνει» χρυσόσκονη στα πιο λαμπερά κομμάτια της κοινής τους ζωής.

Ο τραγουδιστής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και μίλησε για όλους και για όλα.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης:

Τι δεν λειτούργησε στη συνεργασία σας με τον Νίκο Οικονομόπουλο και την Κατερίνα Στικούδη και τελικά αποχωρήσατε από το συγκεκριμένο σχήμα;

Η αρχική πρόταση ήταν να τραγουδήσουμε στο «Fever» εγώ ο Νίκος και η Κατερίνα. Ξαφνικά έμαθα ότι θα εμφανίζεται ως guest ο Σταμάτης Γονίδης. Αυτό που με ενόχλησε σίγουρα δεν ήταν η παρουσία του Σταμάτη Γονίδη, αλλά το γεγονός ότι δεν μου είχαν πει ότι σκόπευαν να κάνουν ένα τόσο λαϊκό σχήμα. Μόλις έβγαλα ένα δίσκο και θέλω να τον παρουσιάσω αυτούσιο και με τον τρόπο που πιστεύω εγώ. Λατρεύω τον Νίκο Οικονομόπουλο, έχω συμμετοχή στο δίσκο και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε γιατί είναι καταπληκτικό παιδί. Όπως επίσης θαυμάζω πολύ τον Σταμάτη Γονίδη και μπορεί να του γράψω τραγούδια στο μέλλον. Όμως μια τέτοιου είδους συνεργασία δεν με αντιπροσωπεύει αυτή την στιγμή.

Τη στιγμή που βλέπουμε τους περισσότερους τραγουδιστές να κυκλοφορούν μόνο digital songs η εταιρεία σας αποφάσισε να σας βγάλει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, με τίτλο «Δεν είμαι ήρωας». Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Είναι τρελοί. Πραγματικά μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μόνο με ένα single και αποφάσισαν να βγάλουν ένα cd. Είναι μια τελείως καλλιτεχνική κίνηση και έχει να κάνει με το πάθος όλων των παιδιών της εταιρείας και το πείσμα τους να αποδείξουν ότι η δισκογραφία δεν πέθανε ακόμα. Φυσικά, ο δίσκος αυτός είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει μέχρι σήμερα και είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα που μας πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να τον ολοκληρώσουμε.

Για ποιον λόγο αποφασίσατε να γίνετε τραγουδιστής;

Δεν νιώθω ότι έχω γίνει, το προσπαθώ ακόμα. Όμως δεν μπορούσα να με φανταστώ να κάνω ένα διαφορετικό επάγγελμα γιατί η μουσική ήταν μέσα μου από μικρή ηλικία. Η μητέρα μου άλλωστε με είχε στείλει στο ωδείο αναγκαστικά. Από τότε που με θυμάμαι, τραγουδάω και παίζω μουσική.

Νιώθετε πιο άνετα ως τραγουδιστής ή ως δημιουργός;

Όταν τραγουδάω νιώθω πιο άνετα. Όταν πάλι γράφω μουσική, μου είναι πολύ δύσκολο ως διαδικασία και συχνά αναρωτιέμαι μέσα μου εάν αυτό που έγραψα είναι καλό ή όχι. Έχω φοβερές ανασφάλειες όταν δημιουργώ ένα νέο τραγούδι.

Παρατηρώντας την προσωπική σας ζωή μέσα σε ένα μόνο χρόνο μία αγάπη έφυγε και μια καινούργια ήρθε. Σας ήρθε ξαφνικά αυτή η αλλαγή;

Ναι! Έτσι ξαφνικά!

Μπήκατε σε δεύτερες σκέψεις πριν προχωρήσετε τόσο γρήγορα από τη μια σχέση στην άλλη;

Το να κυνηγήσω την οποιαδήποτε ολοκλήρωση μέσα από κάποιον άλλο άνθρωπο που επιθυμώ να είμαι μαζί του, αποτελεί ανάγκη της ψυχής μου και γενικότερα της ύπαρξής μου. Είναι ανάγκη ακόμα και για να μπορέσω να γράψω μουσική. Στην τωρινή περίπτωση αυτό ισχύει απόλυτα και μου πήρε πάρα πολλά χρόνια για να μπορέσει να ισχύσει. Με την κοπέλα μου νιώθω πραγματικά υπέροχα και δεν έχω κανένα λόγο να σκέφτομαι ποια διαδρομή ακολούθησα για να φτάσω στο σημείο να νιώθω όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα.