Ο τρόπος που αντιμετώπισε η Kylie Minogue τον καρκίνο και το θάρρος της να μιλήσει δημόσια γι’ αυτό αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες στην Αυστραλία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η 42χρονη Αυστραλή διαγνώστηκε με καρκίνο το 2005 και αφού χειρουργήθηκε, υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και χημειοθεραπεία χάνοντας τα μαλλιά της, όχι όμως το θάρρος της.

Μέσα σε ένα χρόνο επανήλθε στο προσκήνιο και συνέχισε τις εμφανίσεις περιοδεύοντας πέρσι σε 21 χώρες, ενώ πριν από λίγο κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της με τίτλο «Aphrodite».

Η Μινόγκ πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στις γυναίκες που αποτελούν έμπνευση για το γυναικείο φύλο, για τον τρόπο που «χειρίστηκε» τον καρκίνο. Τη διαδικτυακή δημοσκόπηση έκανε η Amoena, εταιρεία προϊόντων για μαστεκτομημένες γυναίκες. Μάλιστα η Kylie άφησε πίσω της και άλλες διάσημες που δοκιμάστηκαν από τον καρκίνο του μαστού όπως η αείμνηστη Λίντα Μακάρτνεϊ και η τραγουδίστρια Ολίβια Νιούτον Τζον.

Άλλες διασημότητες που μίλησαν ανοιχτά για την περιπέτειά τους με τον καρκίνο του μαστού είναι οι τραγουδίστριες Σέριλ Κρόου, Κάρλι Σάιμον και Μελίσα Εθεριτζ και οι ηθοποιοί Μάγκι Σμιθ, Κριστίν Απλγκέιτ, Σίνθια Νίξον, Ζακλίν Σμιθ και Κέιτ Τζάκσον.