Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Σεράγεβο η Αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Angelina Jolie ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα επιστρέψει στην περιοχή των Βαλκανίων, για τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας, στην οποία θα λάβουν μέρος ηθοποιοί από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η Angelina Jolie επισκέφθηκε το Σαράγεβο και συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Χάρις Σίλαϊντζιτς και τον εκπρόσωπο των Κροατών, Ζέλικο Κόμσιτς.

Η συγκεκριμένη ταινία διαδραματίζεται την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το 1992-1995, και επικεντρώνεται στην ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού που συναντιέται πριν από την έναρξη του πολέμου και προβάλει τις συνέπειες που έχουν οι συγκρούσεις στη σχέση τους.

Το θέμα της ταινίας δεν είναι ο πόλεμος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της UNHCR. «Είναι μία ιστορία αγάπης και δεν εμπεριέχει στοιχεία πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Στόχος μου είναι να εμπλέξω όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν την περιοχή και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, η οποία πιθανότατα θα κάνει την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα στη νέα παραγωγή.