Το MTV ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα «2010 MTV Video Music Awards» που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στο Nokia Theater του Los Angeles και θα μεταδοθούν από το MTV Greece τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Πρωταγωνίστρια στα φετινά βραβεία είναι η Lady Gaga, η οποία είναι υποψήφια σε δεκατρείς κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των «Best Pop Video», «Best Female Video» και «Best Dance Music Video» για την επιτυχία της «Bad Romance». Η Lady Gaga σπάει όλα τα ρεκόρ, αφού είναι η πρώτη τραγουδίστρια στην ιστορία των VMAs με δεκατρείς υποψηφιότητες, ενώ παράλληλα είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που παίρνει μέρος στην κατηγορία «Video of the Year» με δύο διαφορετικά βίντεο, το «Bad Romance» και «Telephone».

Η Lady Gaga δήλωσε: «Με τιμά ιδιαίτερα που τα μικρά τερατάκια και τα φρικιά όλου του κόσμου που αποτελούν τους fan μου, με ανέδειξαν υποψήφια σε δεκατρείς κατηγορίες, περισσότερες από κάθε άλλο καλλιτέχνη στην ιστορία του MTV. Μάλιστα, με κάνει ακόμα πιο υπερήφανη το γεγονός ότι πρόκειται για ένα γρουσούζικο αριθμό (13)». Η τραγουδίστρια πρόσθεσε: «Ο Θεός με έστειλε στη Γη για τρεις λόγους: Για να φτιάχνω δυνατή μουσική, gay βίντεο και να προκαλώ θόρυβο. Σε ευχαριστώ MTV»!

Ο Eminem ακολουθεί με οκτώ υποψηφιότητες διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, τα βραβεία στις κατηγορίες «Best Male Video» και «Video of the Year» με το τραγούδι «Not Afraid». Τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της pop, rock και hip-hop μουσικής, όπως οι Jay-Z, Alicia Keys, Pink, 30 Seconds To Mars, Katy Perry και Usher διεκδικούν τα πολυπόθητα βραβεία σε μια εκρηκτική βραδιά που θα ενθουσιάσει το κοινό!

O Eminem δήλωσε σχετικά: «Όπως φαίνεται το MΤV δε νοιάζεται που έχω δύο μεγάλες συναυλίες στην άλλη μεριά της χώρας την επόμενη μέρα των VMA’s. Έτσι δεν είναι; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα παρευρεθώ, αλλά μην περιμένετε να είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Η Ke$ha διεκδικεί τρία βραβεία με το τραγούδι «Tik Tok», ενώ ο υποψήφιος σε πέντε κατηγορίες rapper B.o.B με το τραγούδι «Airplanes» θα συναγωνιστεί τον Drake και την επιτυχία του «Forever» στην κατηγορία «Best Hip-Hop». Επίσης, ο Justin Bieber συμμετέχει στην κατηγορία «Best New Artist» με το single hit «Baby», ενώ οι Florence + The Machine με το τραγούδι «Dog Days Are Over» είναι υποψήφιοι σε πέντε κατηγορίες.

Oι fans μπορούν να ψηφίζουν για τις γενικές κατηγορίες των «2010 MTV Video Music Awards», συμπεριλαμβανομένης αυτής του «Best New Artist», μέσω του vma.mtv.com από τις 3 Αυγούστου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει και κατά τη διάρκεια του live show στις 12 Σεπτεμβρίου.