Πολλοί είναι οι έλληνες ηθοποιοί που ονειρεύονται να κάνουν διεθνή καριέρα ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί έχουν επιχειρήσει να πρωταγωνιστήσουν στο Χόλιγουντ αφήνοντας μια στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα.

Βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η είσοδος στα γρανάζια του Χόλιγουντ. Ειδικά όταν στη Μέκκα του κινηματογράφου υπάρχουν χιλιάδες Αμερικανοί ηθοποιοί, αλλά και συνάδελφοί τους από όλο τον πλανήτη που κι αυτοί με τη σειρά τους, όπως και οι Έλληνες, καταφθάνουν εκεί με όνειρα για διεθνή καταξίωση.

Πάντως αρκετοί έλληνες ηθοποιοί είναι αυτοί που έκαναν το μεγάλο βήμα και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής τα κατάφεραν. Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Μάνος Γαβράς, ο Άνθιμος Ανανιάδης, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Νάσος Παππάς και η Κατερίνα Μουτσάτσου απέδειξαν πως δεν τους αρκεί να είναι «πρώτοι στο χωριό τους».

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που προσπάθησαν το ακατόρθωτο αλλά γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους. ο Νίκος Ψαρράς, που έφυγε από την Ελλάδα το 1999 με υποτροφία από τα Ιδρύματα Ωνάση και Μελίνα Μερκούρη, η Σάννυ Χατζηαργύρη, που έχει και αμερικανική υπηκοότητα, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Κώστας Σόμμερ, που σπούδασε και στο πανεπιστήμιο UCLA, η Ζέτα Δούκα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που έχει κάνει μαθήματα υποκριτικής στο Λος Άντζελες, και ο Αιμίλιος Χειλάκης.