Ο γαλλικός οίκος μόδας Hermes παρουσίασε μια συλλογή με σάρι, σε περιορισμένο αριθμό, σε μια ένδειξη της βούλησής να «συνδεθεί» με τον ινδικό πολιτισμό και την «παράδοση κομψότητας» της χώρας αυτής, όπως ανακοίνωσε.

Αν και οι Ινδές υιοθέτησαν τη δυτική ενδυματολογική εμφάνιση στη διάρκεια της ημέρας, παραμένουν πιστές στο σάρι, το παραδοσιακό ένδυμα μήκους πεντέμισι μέτρων, που προτιμούν να φορούν στους γάμους και σε σημαντικές εκδηλώσεις, ως ένδειξη της προσήλωσής τους στην παράδοση.

«Η δημιουργία αυτής της συλλογής αυτής δείχνει τις προσπάθειές μας να συνδεθούμε με τον ινδικό πολιτισμό και την παραδοσιακή κομψότητα των γυναικών στην Ινδία», δήλωσε ο πρόεδρος του Hermes στην Ινδία Μπερτράν Μισό.

«Βάλαμε όλο μας το ταλέντο για τη ραφή τους προς τιμήν της ινδικής παράδοσης» είπε. «Δεν είναι ένα εργαλείο για την προώθηση των πωλήσεών μας, δεν θα πλουτίσουμε από αυτά».

Ένα από τα σάρι που προτείνει ο οίκος μόδας στοιχίζει 300.000 ρουπίες (6.120 δολάρια) και ένα δεύτερο 400.000 ρουπίες (8.158 δολάρια), διευκρίνισε ο Μισό.

Πέρυσι ο Hermes δημιούργησε μια φίρμα πολυτελών ειδών στην Κίνα, τη Shang Xia, για να γίνει καλύτερα γνωστός στην κινεζική αγορά χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή κινεζική χειροτεχνία.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Hermes παρουσιάζει συλλογή με σάρι σε περιορισμένο αριθμό, έπειτα από μια πρώτη συλλογή με αφορμή τη νέα χιλιετία.