Μετά από 8 «ημέρες», δηλαδή 8 ολόκληρες σαιζόν, η δημοφιλής σειρά «24» έριξε αυλαία με ένα εντυπωσιακό φινάλε στο οποίο ο πράκτορας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Jack Bauer, έγινε φυγάς της αμερικανικής δικαιοσύνης φεύγοντας από τις ΗΠΑ!

Οι fans της σειράς μάλλον θα συμφωνήσουν ότι αυτό ήταν ένα ταιριαστό φινάλε για τον Jack Bauer, τον οποίο υποδύθηκε χαρακτηριστικά ο Kiefer Sutherland, αφού ο σκληροτράχηλος πράκτορας πάντα ακροβατούσε (και συχνά ξεπερνούσε) με τα όρια του νόμου, προκειμένου να φέρει εις πέρας τις αποστολές του.

Στο τελευταίο, δίωρο, επεισόδιο ο Bauer γλίτωσε παρά τρίχα την εκτέλεσή του, καθώς σχεδίαζε να δολοφονήσει έναν Ρώσο πρόεδρο που θα δυναμίτιζε μια ιστορική συνάντηση για την παγκόσμια ειρήνη. Ο Bauer είχε κληθεί από την Υπηρεσία του και πάλι για να αποτρέψει τη δολοφονία του προέδρου του φανταστικού κρατιδίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Καμιστάν.

Οι προσπάθειές του απέτυχαν, όμως, αλλά ο Bauer ανακάλυψε ότι πίσω από τη δολοφονία κρυβόταν ένας Ρώσος πρόεδρος που είχε αντιρρήσεις με την υπογραφή της συμφωνίας και συνεργαζόταν μυστικά με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Charles Logan, ορκισμένο εχθρό του Bauer από την 4η σαιζόν.

Ο Bauer απείλησε ν’ αποκαλύψει τη συνωμοσία θέτοντας άμεσα τον εαυτό του ως στόχο δολοφονίας. Στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου, η νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Allison Taylor, σταμάτησε τη δολοφονία του Bauer και τον συμβούλεψε να εγκαταλείψει τη χώρα. Σε μια συναισθηματική τελευταία σκηνή, ο Bauer λέει το οριστικό αντίο στην συνεργάτιδά του Chloe O’Brien και εξαφανίζεται.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο παραγωγός του «24» Howard Gordon είχε υποσχεθεί στους fans ένα ρεαλιστικό τέλος για τον Bauer, αφού ένα happy end δε θα ταίριαζε με τον χαρακτήρα του και τη νοοτροπία της σειράς, και πραγματικά τα κατάφερε.

Τώρα, το μόνο που περιμένουν οι fans της σειράς είναι η κινηματογραφική ταινία που έχει ήδη ανακοινωθεί, και με την πιθανότητα να σημάνει τη θριαμβευτική επιστροφή του Jack Bauer, οι συζητήσεις έχουν ήδη πάρει φωτιά.