Πρόταση να διευθύνει της οργάνωσης καλλιτεχνικού φεστιβάλ στο δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης με μεγάλα ονόματα του θεάτρου, της μουσικής και κάθε μορφής τέχνης, αποδέχτηκε ο επιτυχημένος ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός.

«Ήταν μια πρόκληση για μένα αυτή η πρόταση. Η Βόλβη βρίσκεται κοντά στον τόπο καταγωγής μου. Εύχομαι να βρεθούν τα κονδύλια για να μπορέσει να υλοποιηθεί» σχολίασε ο Γρηγόρης Βαλτινός. «Τώρα με τον καλλικρατικό νόμο μόνο η τέχνη μπορεί να συνενώσει και να εξισώσει τις αντιθέσεις που υπάρχουν. Και μόνον η τέχνη και η παιδεία μπορούν να μας βοηθήσουν να βγούμε από το αδιέξοδο. Όχι τώρα, αλλά στο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Βόλβης συστάθηκε το 2011 από τη συνένωση προϋπαρχόντων δήμων. Έλαβε δε το όνομα του από τη λίμνη Βόλβη, περιμετρικά της οποίας απλώνονται τα εδάφη του δήμου. «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργηθεί ένα φεστιβάλ ανοιχτό στην κοινωνία, όπου κάθε είδος τέχνης θα βρει την έκφραση του και ο δήμος Βόλβης θα γίνει ο τόπος συνάντησης δημιουργών και θεατών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ. Γαλαμάτης».

Πηγή: Espresso