«Λύγισε» πάνω στη σκηνή η κορυφαία ερμηνεύτρια. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της έζησε προχθές το βράδυ η Χαρούλα Αλεξίου. Σε ένα από τα πιο όμορφα θέατρα του κόσμου στο «Teatro Della Pergola» στη Φλωρεντία, η Ελληνίδα ερμηνεύτρια τιμήθηκε για την προσφορά της στο τραγούδι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso η Χαρούλα ανέβηκε πρώτη στο βάθρο από τους άλλους τιμηθέντες, κράτησε κράτησε συγκινημένη το βραβείο, το χρυσό έμβλημα, το κρίνο της Φλωρεντίας πάνω σε μια σφαίρα ενώ το κοινό το οποίο είχε κατακλύσει το θέατρο χειροκροτούσε ασταμάτητα. Με δάκρυα στα μάτια το αφιέρωσε στην Ελλάδα – την αγαπημένη της- και του Έλληνες μ ε την ευχή από τα βάθη της καρδιάς της «Να ξεπεράσεις τις δύσκολες ώρες που περνάει και να βγει σύντομα από την κρίση».

Χθες το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο της Ρώμης, κατά την επιστροφή της το τηλέφωνό της χτυπούσε ασταμάτητα. Οι φίλοι της ήθελαν να τη συγχαρούν και να την καμαρώσουν, γιατί μέσα από τη φωνή της η Ελλάδα ταξιδεύει στα πέρατα της γης.

Μία μόνο διανυκτέρευση έκανε χθες στην Αθήνα και σήμερα αναχωρεί για το Ελσίνκι της Φιλανδίας, πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής της περιοδείας που ξεκινάει την Κυριακή 15 Μαΐου .

Το βραβείο Una vita per la musica- Giglio d’oro (Μια ζωή για τη μουσική- Χρυσός κρίνος) απονέμεται από το ίδρυμα Premio Galileo σε καταξιωμένες προσωπικότητες. Στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στον πρώην υπουργό πολιτισμού της Γαλλίας Ζαν Λαγκ στην Κλαούντια Καρτινάλε, στον Ρομπέρτο Μπενίνι, αλλά και στον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Φέτς μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου τιμήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εμμανουέλ Μπαρόζο.

Οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα τα τραγούδια της Χαρούλας, τη θεωρούν « την πιο σημαντική τραγουδίστρια της Ελλάδας» και γι αυτό την τίμησαν.