Η εικόνα της να πετάει τη μπλούζα της κατά τη διάρκεια συναυλίας έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης σε εκπομπές και κοινωνικά δίκτυα. Μετά από αρκετό καιρό, η Ματούλα Ζαμάνη παίρνει θέση για όλα όσα γράφτηκαν, εξηγώντας στην εκπομπή των Rainbow Mermaids πως η κίνησή της ήταν μια αυθόρμητη έκφραση ελευθερίας που δεν χωράει «καλούπια».
«Δικά μου είναι τα β…, δικό μου και το live»
Χωρίς περιστροφές, η ερμηνεύτρια ξεκαθάρισε τους λόγους της πράξης της, συνδέοντάς τους με την προσωπική της άνεση αλλά και την κυριότητα του σώματός της.
«Την μπλούζα τη βγάζω γιατί ιδρώνω, αλλά και λόγω ενός απαλού θέματος υγείας, που έπαιζε, γουστάρω που τη βγάζω και βγάζω τα β… μου, γιατί είναι δικά μου τα β…, δικό μου πληρωμένο το live», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η ίδια δήλωσε πως η γνώμη των αγνώστων στο διαδίκτυο την αφήνει παγερά αδιάφορη. «Αν πει κάτι για εμένα μία κυρία στο Βόρειο Σέλας ή ένας μ… στη Θήβα, δεν με ενδιαφέρει. Αυτό το έχω λύσει εδώ και μία δεκαετία», ανέφερε, αν και παραδέχτηκε πως την προβλημάτισε το γεγονός ότι πολλές γυναίκες επέλεξαν να της επιτεθούν με ακραίες εκφράσεις στα social media. «Με στενοχώρησε ότι είδα πολλές γυναίκες να κράζουν, έγραφαν ακραία πράγματα. Δεν απάντησα, αλλά μπήκα στη διαδικασία να δω κάποιων το προφίλ. Μιλάμε για βρισίδι»
Η ενόχληση στην οικογένειά της και τα τηλεφωνήματα
Η Ματούλα Ζαμάνη αποκάλυψε πως ενημερώθηκε για τον θόρυβο που προκλήθηκε εντελώς τυχαία, όταν σήκωσε το τηλέφωνο σε μια δημοσιογράφο. «Της το έκλεισα. Μπήκα στο ίντερνετ και ξαφνικά είδα παντού εμένα», είπε. Αυτό όμως που την έβγαλε εκτός εαυτού δεν ήταν η δική της έκθεση, αλλά η πίεση που δέχθηκε το οικογενειακό της περιβάλλον.
Όπως εξήγησε, η μεγαλύτερη ανησυχία της αφορούσε τη μητέρα της, καθώς τηλεοπτικά συνεργεία και ρεπόρτερ άρχισαν να την αναζητούν στο σπίτι της. Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία της για το γεγονός ότι η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το σώμα της και όχι με τη νέα της δουλειά: «Με στενοχώρησε που ξαφνικά όλη η χώρα αντί να ασχοληθεί με το καινούργιο μου τραγούδι, ασχολήθηκε με τα β… μου».
Παρά την αρνητική κριτική, η ίδια κρατά το «κύμα» υποστήριξης που δέχθηκε από απλούς ανθρώπους, όπως μια γιαγιά που την πλησίασε με ενδιαφέρον. Όσο για το αν θα επαναλάμβανε την κίνηση; Η απάντησή της είναι σαφής: «Θα το έκανα ξανά, απλά τώρα βαριέμαι να το κάνω».