Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη σειρά της ΕΡΤ «Καλά θα πάει κι αυτό», η Ελένη Φιλίνη βρέθηκε την Τρίτη στο «Στούντιο 4» και μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στον τρόπο που η κοινωνία και ο χώρος του μόντελινγκ την τοποθέτησαν σε ένα στερεότυπο:

«Μου φόρεσαν την ταμπέλα της πολύ ωραίας γυναίκας από μόνοι τους. Τη δεκαετία του ’80, αν ήσουν ένα νόστιμο αγόρι ή κορίτσι, έπρεπε να αποδείξεις ότι έχεις και το ταλέντο και το μυαλό, ότι δεν είσαι… ελέφαντας. Το να λένε μόνο “να ένα ωραίο κορίτσι” θα ήταν αρκετό, αν ασχολιόμουν μόνο με το μόντελινγκ. Εγώ όμως το μόντελινγκ το έκανα μόνο για το χαρτζιλίκι».

Η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι τότε ένιωθε άσχημα με τη «χρυσή» ταμπέλα της ομορφιάς: «Τότε με ενοχλούσε πάρα πολύ να με λένε όμορφη και να μου δίνουν μόνο τέτοιους ρόλους. Δεν το χάρηκα, αισθανόμουν άσχημα. Τώρα που το σκέφτομαι λέω: τι χαζή που ήμουν».

Στη συνέχεια, η Ελένη Φιλίνη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον χώρο του μόντελινγκ και της υποκριτικής, αποκαλύπτοντας σοκαριστικές εμπειρίες: «Μου έτυχαν και κάποιες παρενοχλήσεις στο μόντελινγκ. Μου έτυχαν και δύο από σκηνοθέτες, που δεν έγιναν φυσικά μετά οι ταινίες τους, και από έναν ηθοποιό που δεν είναι στη ζωή. Έχασα τις δουλειές. Αντέδρασα αγριεμένα».

Η ηθοποιός μοιράστηκε επίσης τη φιλοσοφία της για το πέρασμα του χρόνου και τη φροντίδα του εαυτού: «Εγώ θέλω να μεγαλώνω όμορφα, το να μεγαλώνεις είναι ευλογία. Μακάρι να είμαστε εδώ και σε 30 και σε 40 χρόνια.

Αυτό που μου λένε πολλές φορές και με πιάνουν τα γέλια είναι “καλά, εσύ δεν θα γεράσεις;”. Και τι να κάνω, βρε παιδιά; Μεγαλώνω. Δεν είμαι το κοριτσάκι που ήμουν πριν χρόνια. Η ρυτίδα είναι πολλές φορές αυτό που έχεις ζήσει. Φροντίζω τον εαυτό μου, δεν έχω κάνει κραιπάλες».