Μπορεί να έχουν περάσει δυο χρόνια από την ημέρα που η γυναίκα του Liam Neeson σκοτώθηκε από ένα ατύχημα στο σκι, ωστόσο αυτό είναι κάτι που συνεχίζει να πονάει τον ηθοποιό. Ως τώρα δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για την τραγική απώλεια της συζύγου του, αλλά άνοιξε την καρδιά του στο περιοδικό «Esquire».

Όταν συνέβη το ατύχημα εκείνος βρισκόταν στο Μόντρεαλ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και έτρεξε να την προλάβει στο νοσοκομείο, ώστε να είναι στο πλευρό της. «Η θλίψη είναι κάτι περίεργο. Δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Νομίζεις ότι θα κλάψεις και θα το ξεπεράσεις. Ωστόσο, όσα σχέδια και να κάνεις, ποτέ δεν δουλεύουν», εξομολογείται στο περιοδικό ο ηθοποιός. «Σε χτυπά στη μέση της νύχτας. Περπατάω, είμαι μια χαρά και ξαφνικά… μπουμ! Σε πιάνει κάτι στο στήθος σου», συμπληρώνει.

Η γυναίκα του, Natasha Richardson, ήταν στα επείγοντα και αρχικά δυσκολεύτηκε να φτάσει σε εκείνη. «Μπήκα στα επείγοντα και ήταν 70, 80 άτομα με σπασμένα χέρια και μαύρα μάτια και για πρώτη φορά κανείς δεν με αναγνώρισε. Κανείς. Και δεν μπορούσα να τη δω», περιγράφει, ενώ συμπληρώνει «βγήκα έξω και σκεφτόμουν τι θα κάνω και πώς θα περάσω τους σεκιούριτι. Τότε είδα δυο νοσοκόμες που είχαν βγει για τσιγάρο και η μια με αναγνώρισε. Ήμουν τόσο ευγνώμων! Ήταν η πρώτη φορά που χάρηκα, επειδή με αναγνώρισε κάποιος».

Η νοσοκόμα του έδωσε οδηγίες και εκείνος κατάφερε να φτάσει στη γυναίκα του. Εκεί οι νεαροί γιατροί που βρίσκονταν στο δωμάτιο δεν του έδωσαν ελπίδες, ενώ λίγο μετά η γυναίκα του άφησε την τελευταία της πνοή…