Με ευγενική φυσιογνωμία και φυσική γοητεία, ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Κι αν για χάρη του δημιουργήθηκε το ιστορικό σλόγκαν «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!», το σίγουρο είναι πως ήταν προικισμένος με αστείρευτο ταλέντο και ικανότητα να ξεχωρίζει σε δραματικές αλλά και κωμικές ταινίες.

Στην προσωπική του ζωή, ο Ανδρέας Μπάρκουλης παντρεύτηκε τέσσερις φορές: με την ηθοποιό Αλέκα Στρατηγού, την Άντζελα Φάρα, την Έφη Αναστασίου και τη Μαρία Μπάρκουλη.

Με την Καίτη Γκρέυ, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τα εκατοστά γενέθλιά της, υπήρξαν ζευγάρι το 1959 και έζησαν έναν δυνατό έρωτα. Είχαν σχέση για δύο χρόνια, αλλά αποφάσισαν να χωρίσουν. Μάλιστα, το ζευγάρι επανασυνδέθηκε ύστερα από πολλά χρόνια και σκόπευε να παντρευτεί. Τελικά ο γάμος δεν έγινε και ακολούθησαν τελικά διαφορετικούς δρόμους παραμένοντας καλοί φίλοι.

Η Καίτη Γκρέυ και ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχαν ζήσει έναν έντονο έρωτα που ξεκίνησε από μια βόλτα με το σπορ αυτοκίνητο του ηθοποιού στη Θεσσαλονίκη. «Με το ένα χέρι οδηγούσε, με το άλλο με τάιζε σοκολάτα. Με πήγε σε μια ερημιά και εκεί μου εξομολογήθηκε, για πρώτη φορά, πως ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί μου. Έτσι ξεκίνησαν όλα», έχει διηγηθεί η εμβληματική τραγουδίστρια για τον αξέχαστο ηθοποιό.

Η γνωριμία τους έγινε το 1959

Το ειδύλλιό τους άρχισε όταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης διέδιδε στο καλλιτεχνικό περιβάλλον πως ήταν ζευγάρι με την Καίτη Γκρέυ, γεγονός που θύμωσε την τραγουδίστρια όταν το έμαθε. Μέσω του κοινού τους φίλου, Κώστα Κακκαβά, του μετέφερε το μήνυμα πως δεν είναι άντρας με τέτοια συμπεριφορά. Μια βραδιά, την εποχή που η Κάιτη Γκρέυ τραγουδούσε στο κέντρο «Καλαμίτσα» της Θεσσαλονίκης, ο σερβιτόρος ενημέρωσε την τραγουδίστρια πως ο Ανδρέας Μπάρκουλης την περίμενε έξω από το μαγαζί για να μιλήσουν. Ο ηθοποιός τής ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητό του, για να μην τους ακούει ο κόσμος. Μόλις μπήκε, ξεκίνησε το αυτοκίνητο και φύγανε.

Όταν έφτασαν σε ένα ερημικό μέρος, ο ηθοποιός εξομολογήθηκε για πρώτη φορά τον έρωτά του για εκείνη. Λίγες μέρες μετά η Καίτη Γκρέυ έπρεπε να φύγει για την Αθήνα. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης την έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και της έλεγε πως την ήθελε δίπλα του. Λίγο καιρό μετά της είπε ότι θα πάει να τη ζητήσει από τη μητέρα της, όπως και έκανε. Κι έτσι αρραβωνιάστηκαν.

Έμειναν μαζί δύο χρόνια. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν πιστός και δεν την είχε κάνει ποτέ να ζηλέψει, αν κι εκείνος μπορεί να ζήλευε. Είχε αναπτύξει πολύ καλή σχέση και με τα παιδιά της Καίτης Γκρέυ, αλλά κι εκείνα του έδειχναν αδυναμία. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, οι καβγάδες για θέματα καθημερινότητας ήταν όλο και πιο έντονοι. Μέχρι που κάποιο βράδυ η Καίτη Γκρέυ ζήτησε από τον Μπάρκουλη να φύγει οριστικά, λόγω του αλκοόλ.

Η επανασύνδεση και ο γάμος που τελικά δεν έγινε

Είχαν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από τον χωρισμό τους και τελικά το ζευγάρι έδωσε άλλη μια ευκαιρία στη σχέση του. Η Καίτη Γκρέυ είχε μιλήσει για την πρώτη συνάντηση που έφερε την επανασύνδεση: «Με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να πάμε για φαγητό. Δέχτηκα. Πήγαμε πρώτα για φαγητό και μετά στα μπουζούκια που τραγουδούσε η Γιώτα Γιάννα. Ο Ανδρέας ζήτησε από ένα παιδί να τραγουδήσει την επιτυχία του Κόκκοτα “Σ’ αγάπησα για μια φορά ακόμα”. Μου κράταγε σφιχτά το χέρι και μου είπε: “Θέλω αυτό που δεν κάναμε πριν από τόσα χρόνια να το κάνουμε τώρα. Να παντρευτούμε. Πέρασαν πολλές γυναίκες από τη ζωή μου, αλλά δεν σήμαιναν τίποτα για μένα”. Κι εγώ του απάντησα: “Ανδρέα, τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει. Πρέπει να τα ρωτήσω πρώτα”. Πράγματι τα ρώτησα κι εκείνα συμφώνησαν. Ο Ανδρέας ήταν ο μόνος άνδρας που είχαν αγαπήσει και δέχονταν να είναι κοντά μου. Περιμέναμε να βγει το διαζύγιό του για να παντρευτούμε. Θα μας πάντρευαν ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή».

Τα παιδιά της συμφώνησαν, καθώς ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν ο μόνος άντρας που είχαν αγαπήσει και δέχονταν στο πλευρό της μάνας τους. Όλα κυλούσαν όμορφα μέχρι που ο Ανδρέας Μπάρκουλης συνελήφθη στο θέατρο που έπαιζε, μετά το τέλος της παράστασης. Αιτία ήταν μια μικροποσότητα χασίς που βρέθηκε στην κατοχή του και είχε σαν αποτέλεσμα την προφυλάκισή του. Η Καίτη Γκρέυ σοκαρίστηκε. Ήξερε πια ότι δεν μπορούσε να μείνει μαζί με τον Μπάρκουλη, καθώς είχε δύο παιδιά κι έπρεπε να σκεφτεί το καλό τους. «Εγώ ήμουν γυναίκα για σπίτι. Ήθελα έναν άντρα σωστό. Δεν ήμουν του πιοτού», είχε αποκαλύψει για τον χωρισμό τους στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2016.