Για τον θάνατο του Νίκου Φλωρινιώτη μίλησε το πρωί της Παρασκευής 15/3 ο δικηγόρος της οικογένειας του τραγουδιστή τονίζοντας πως «θα αποδοθούν οι ευθύνες». «Κάνουμε όλες τις διαδικαστικές ενέργειες με απόλυτη προσοχή, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία», δήλωσε ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Τρεις μήνες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή η οικογένειά του προχώρησε τις νομικές διαδικασίες, σχετικά με τη λάθος διάγνωση για την υγεία του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φλωρινιώτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και εξήγησε: «Έχουμε καταθέσει αίτηση να μας παραδοθεί αντίγραφο του συνόλου του φακέλου. Δεν θα πάμε σε σύγκρουση επί της αρχής. Αν δεν μας παραδοθούν τα έγγραφα εντός 20 ημερών, θα ενημερωθούν από τον εισαγγελέα».

«Θα επεξεργαστούμε το υλικό για να υποβάλουμε μηνυτήρια αναφορά ή αγωγή, εφόσον έχουμε ενδείξεις ιατρικής αμέλειας. Κάνουμε όλες τις διαδικαστικές ενέργειες με απόλυτη προσοχή, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία για να καθυστερήσει η διαδικασία. Θα αποδοθούν οι ευθύνες για τον θάνατό του», συμπλήρωσε.