Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Γιάννης Ξανθόπουλος μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη μίλησε το πρωί της Παρασκευής 15/3 φίλος του. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ο τραγουδιστής είναι απομονωμένος στο σπίτι του και βρίσκεται σε τρομερά μεγάλο σοκ.

Ειδικότερα φίλος του Γιάννη Ξανθόπουλου που μίλησε στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» υπογράμμισε αναφερόμενος στον τραγουδιστή: «Είναι παιδικός μου φίλος. Είναι αδερφός, δεν είναι φίλος. Από μικροί κάνουμε παρέα. Σίγουρα δεν είναι καθόλου καλά ψυχολογικά. Στο άκουσμα και μόνο αυτής της είδησης όλοι έχουν συγκλονιστεί, πόσο μάλλον ο Γιάννης ο όποιος ενεπλάκη σε όλο αυτό άθελά του. Στο νοσοκομείο μόνο τον επισκέφθηκα», είπε αρχικά.

«Είναι υπερβολικά ευαίσθητος και συμπονετικός, δεν το αντέχει όλο αυτό»

«Σωματικά έχει πόνους στα πόδια και στο στήθος, από το τράνταγμα μετά από αυτό που συνέβη. Τώρα είναι σπίτι του και ούτε εγώ τον έχω δει. Δεν έχει το κουράγιο να μιλήσει, ούτε τη δύναμη να πάει κάποιος να του μιλήσει, ούτε από εμάς ούτε από κανέναν. Ούτε στα τηλέφωνα θα απαντήσει, είναι πραγματικά σε τεράστιο σοκ με όλο αυτό που έχει γίνει», υπογράμμισε αναφορικά με την ψυχική κατάσταση του τραγουδιστή.

Για το πώς το έμαθε, ο νεαρός αποκάλυψε πως «το πρωί με πήρε ο αδερφός του και μου είπε τι συνέβη. Ήταν κακιά στιγμή, δεν πιστεύω ότι κάποιος άνθρωπος ήθελε να κάνει αυτό το πράγμα, δεν ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου άλλου. Κανείς δεν θα το έκανε αυτό το πράγμα. Δεν ήταν ούτε νέος οδηγός ούτε δεν ήξερε να οδηγεί… δεν έτρεχε σαν τρελός ποτέ όσο οδηγούσε. Με το που βγήκε το αμάξι, έκοψε επιτόπου για να μην πέσει, όπως θα κάναμε όλοι, έτσι; Έκανε αυτό που θα πράτταμε όλοι. Έκοψε επιτόπου το τιμόνι αριστερά, για να τον αποφύγει και να μην πέσει πάνω του και να τον σκοτώσει. Γιατί αν έπεφτε πάνω του… τι να σου πω αντανακλαστικά είναι αυτά. Είναι υπερβολικά ευαίσθητος και συμπονετικός, δεν το αντέχει όλο αυτό».