Η ομάδα των «Les Grecs» ξεκινά σήμερα να δώσει τη δίκη της μάχη στο περίφημο Rally Monte Carlo για ιστορικά αυτοκίνητα. Επτά ελληνικά πληρώματα θα αναμετρηθούν με τα υπόλοιπα διακόσια και, στο ιστορικό ράλι που ξεκίνησε σήμερα παρουσία του Αλβέρτου. Χιόνια, απίστευτο κρύο, βγάλε βάλε αλυσίδες και λάστιχα χειμερινά με καρφιά, είναι μέσα στη ημερήσια διάταξη του ράλι που «γυρίζει» όλες τις νότιες γαλλικές Άλπεις και περνά από στενούς δρόμους με γκρεμούς, και ατέλειωτες «φουρκέτες» πάνω από το Μονακό και το Μόντε Κάρλο. Τη σκυτάλη πλέον όπως πληροφορούμε έχουν πάρει νεότερα παιδιά, αφήνοντας πίσω τους παλαιότερους, ανάμεσα τους οι Λιβανός και Κατσαούνης (πολλές συμμετοχές και οι δυο τους στο εν λόγω ράλι) να τους παρακολουθούν. Τα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά όπως στο αντίστοιχο ράλι Mille Miglia είναι όμως ίδια με εκείνα που αγωνιζόντουσαν κατά καιρούς στο ράλι που τερματίζει στο καζίνο του Μόντε Κάρλο. Καλή επιτυχία στα ελληνικά πληρώματα και προσοχή στο Col de Turini, στη νυχτερινή διαδρομή.

Διαβάστε ακόμη Ο λόφος των δισεκατομμυριούχων, η συλλογή αυτοκινήτων που ξεπέρασε του Σάχη της Περσίας και τα αδέλφια Παπακαλιάτη

Η Cord του Άρη Λουμιδη

Η Ρόμι Σνάιντερ στην κάμπριο Cord του 1936

Κάθε φορά που ο επιχειρηματίας Άρης Λουμίδης «έβγαζε» την Cord του 1936 στο Καλλιμάρμαρο για τη πρώτη συνάντηση της ΦΙΛΠΑ, κάθε νέο έτος, όλα τα βλέμματα αγωνιζομένων αλλά και του απλού κόσμου που είχε έρθει για να δει από κοντά τα ιστορικά αυτοκίνητα, ήταν στραμμένα πάνω της. Κατά γενική ομολογία ένα υπέροχο κάμπριο αυτοκίνητο, πολύ πιο μπροστά από την εποχή του, και με μια διάσημη ηθοποιό στη θέση του οδηγού, τόσο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας της στην Αθήνα, όσο και για τις προσωπικές της βόλτες και εκδρομές στα πέριξ της Αττικής αλλά και στην Επίδαυρο. Η ηθοποιός αυτή δεν ήταν άλλη από τη Ρόμι Σνάιντερ, η ταινία ονομαζόταν «Une Femme a sa fenetre»και η περίφημη Cord σήμερα αποτελεί ένα από τα πετράδια της συλλογής αυτοκινήτων του επιχειρηματία και της οικογένειας του που έμαθε στους Έλληνες τον καλό καφέ.

Διαβάστε ακόμη Ο εφοπλιστής που «άλλαξε κυβικά», η Ileana Makri στη χώρα του «Emily in Paris» και το όνειρο ενός Πατριάρχη

Ελένη Κυπραίου: Από τα στούντιο full time αγρότισσα

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα να αφήσετε πίσω σας την art deco κατοικία σας με στοιχεία νεοκλασικισμού που βρίσκεται παραπλεύρως της πλατείας του «Blue Belle» στο παλαιό Ψυχικό και να «κατηφορίσετε» μόνιμα για το νησί της Αίγινας; Μπορεί αυτό να είναι μια ιδέα που για κάποιους να φαντάζει εξωπραγματικό αλλά για την Ελένη Κυπραίου ήταν στάση ζωής. Η δημοσιογράφος που μας είπε την πρώτη καλησπέρα στην ελληνική τηλεόραση και που πρωτύτερα είχε εργαστεί στη αντίστοιχη γαλλική στην περίφημη Μπουτ Σομόν του Παρισιού, σπουδάζοντας ταυτόχρονα και στη Σορβόννη, τα άφησε όλα πίσω της και εγκαταστάθηκε στο νησί. Αυτή την εποχή μάλιστα οργώνει η ίδια τα χωράφια με φιστικιές και ελιές που διαθέτει, απολαμβάνοντας την αγροτική ζωή και βλέποντας ολοένα και λιγότερο τηλεόραση. Όταν μάλιστα κάποιοι της λένε να ξεκουραστεί η ίδια τους απαντά χαμογελώντας «και στα εκατό βρε παιδιά τι θα κάνω…»!

Διαβάστε ακόμη Η eco φιλοξενία στην «καλύβα του αγρότη» και και τα τέσσερα διαμερίσματα που θα αναστατώσουν τη Νέα Υόρκη

Οι ιεροί δεσμοί των Ντιμά με την Αίγινα

Λίγο βορειότερα στο λόφο της Παχιοράχη ή της Παχειάς Ράχης όπως λέγεται σήμερα φάνηκε πριν μέρες μια έντονη κινητικότητα. Γεγονός που αποδεικνύει πως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας της Hermes βρίσκεται στο νησί και απολαμβάνει εκτός των άλλων και το τοπίο της βίλας με τον ελαιώνα που στέκει εκεί για αιώνες και πρωτοστάτησε στη φωτογράφιση του γαλλικού οίκου πριν λίγα χρόνια ! Οι δεσμοί των Ντιμά με την Αίγινα είναι ιεροί αναφέρουν οι ντόπιοι που δεν τους φάνηκε καθόλου παράξενο μέσα στο καταχείμωνο κάποιο από τα παιδιά να έχει επισκεφθεί τη βίλα πάνω στο λόφο της Παχειάς Ράχης. Άλλωστε και η ψυχή του γαλλικού οίκου Ζαν Λουί Ντιμά είναι θαμμένος εκεί μετά από επιθυμία του. Όπως και η σύζυγός του, αρχιτέκτονας Ρένα Γρηγοριάδη που έφυγε από τη ζωή το 2009 και που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση του ξενοδοχείου Hilton των Αθηνών. Η Αίγινα των επωνύμων και των πρωτοπόρων.

Διαβάστε ακόμη Έφυγε με το παράπονο ο Φιλήμονας – Τι συμβαίνει με το ιστιοφόρο «Ευγένιος Ευγενίδης»;

Προς πώληση το θρυλικό motel του Λεβέντη

Δεν θα πω πάντα, αλλά πόσες φορές δεν κάνατε στάση στο Λεβέντη σε ένα από τα ταξίδια σας με αυτοκίνητο; Ένας αστικός μύθος για τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 που σήμερα παρόλο το lifting που έχει δεχτεί δείχνει ξεχασμένος και έρμαιο στο χρόνο. Η επιχειρηματίας Ρούλα Λεβέντη που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου και που κάποτε μπορεί και να την είχατε συναντήσει να εξυπηρετεί πίσω από τους πάγκους, τις βιτρίνες ή τα ταμεία αποφάσισε να βγάλει προς πώληση την εγκατάσταση στον Άγιο Κωνσταντίνο, μιας και όπως πληροφορούμαι έχει ρίξει μεγαλύτερο βάρος στα ticket restaurant αλλά και στις άλλες επιχειρήσεις του Ομίλου Λεβέντη. Μάλιστα όπως έχω μάθει τη κίνηση αυτή η επιχειρηματίας, την πώληση δηλαδή, δεν την κάνει «ελαφρά την καρδία», καθώς γνωρίζει από που και πως ξεκίνησε καθώς και το πόσο συνέβαλε ο χώρος του motel αλλά και του καφέ στα επόμενα επιχειρηματικά της σχέδια. Όμως όπως τονίζει και η ίδια είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να κλείσει οριστικά πια.