Μια ανακαίνιση δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η ανακαίνιση αυτή αφορά την Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα; Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν υπό καθεστώς ανακαίνισης με ειδικό κλιμάκιο να προΐσταται μαζί με τη σύζυγο του βρετανού πρέσβη Μάθιου Λοτζ, Αλεξία, που είναι Ελληνίδα. Ωστόσο, η ίδια φαίνεται να κατέβαλε υπερπροσπάθεια καθώς ένα άσχημο χτύπημα -κάταγμα- στο πόδι την ταλαιπώρησε κατά τις μετακινήσεις προς και από τη Βρετανική Πρεσβεία (ο πρέσβης με τη σύζυγό του δεν έμεναν για ένα διάστημα στο κτίριο λόγω των εργασιών), αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νεοκλασικό κτίριο, προκειμένου να δίνει τη δική της άποψη για τις εργασίες που γίνονταν σε αυτό.

Τα άγνωστα αδέλφια-επιχειρηματίες Φίλιππος και Στέφανος Παπακαλιάτης

Μπορεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης να μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλου του κόσμου με το Maestro, αλλά και γενικότερα με όλες τις δουλειές που ετοιμάζει κατά καιρούς σε τηλεόραση και κινηματογράφο, ωστόσο τα αδέλφια του, Φίλιππος και Στέφανος Παπακαλιάτης, φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού και των πολυτελών καταλυμάτων. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι περισσότεροι έλληνες ξενοδόχοι δίνουν το management των ξενοδοχείων που διαθέτουν ιδιοκτησιακά σε ξένες εταιρείες και αλυσίδες. Ας επιστρέψουμε όμως στους δύο επιχειρηματίες και τις επενδύσεις που έχουν κάνει τα τρία τελευταία χρόνια. Εκτός από τα ξενοδοχεία Blue Sea Beach, Cooks Club Hersonisos, Marina Beach, The Village, Neptumo Beach και Cosmopolitan που διαθέτουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσοστά ιδιοκτησιακά (60%-70%) προέβησαν στην εξαγορά, όπως έγινε γνωστό, του πεντάστερου Elounda Gulf Villas της οικογένειας Δημήτρη Καδιανάκη, αλλά και στην κατασκευή του πολυτελούς Magma Resort για το οποίο γίνεται πολύς λόγος στη Σαντορίνη.

Ο λόφος της Suvretta στο St Moritz

Υπάρχει μια περιοχή πάνω από το διάσημο θέρετρο της Ελβετίας, το Saint Moritz, που μια πινακίδα «Προς πώληση» φαίνεται τόσο ακατάλληλη όσο και ένας άνθρωπος στον πλανήτη Άρη! Σε αυτή την περιοχή που δεν είναι άλλη από τον λόφο της Suvretta έχουν τα σαλέ τους οι υπερβολικά πλούσιοι του πλανήτη: Σαράντα επτά μεγάλα σαλέ που ακόμα και για να εργαστεί κάποιος εκεί χρειάζεται να υπογράψει συμβόλαιο εμπιστευτικότητας. Τα τριαντάφυλλα στα βάζα να έχουν όλα ένα συγκεκριμένο μήκος και προπάντων να μην έχουν ανοίξει, αλλά να είναι μπουμπούκια! Μάλιστα, όπως μάθαμε, στον λόφο αυτό, για να λέγεσαι billionaire αλλά και να το δείχνεις, πρέπει να έχεις περισσότερα από ένα σαλέ. Την πρωτοκαθεδρία στον λόφο των λόφων έχει η οικογένεια Ανιέλι που διαθέτει τρία σαλέ και αμέσως μετά ακολουθούν δύο ονόματα. Το ένα μάλιστα είναι και ελληνικό! Πρόκειται για την οικογένεια Νιάρχου που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με δύο σαλέ με την άλλη διάσημη ιταλική οικογένεια ζαχαροπλαστικής, την Perfettis, που στον επιχειρηματικό κόσμο είναι γνωστή για τις τσίχλες Μπρούκλιν! Τα σαράντα επτά αυτά σπίτια σαλέ αποτελούν το πιο ακριβό ακίνητο κατοικιών όλης της Ελβετίας. Ενώ οι υπόλοιπες κατοικίες ανήκουν σε έναν κατάλογο της «εταιρικής ελίτ» της Ευρώπης.

Ο Θεόδωρος Μανωλίδης και η περιπέτεια με την υγεία του

Αντιμέτωπος με τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα, και πιο συγκεκριμένα την περίοδο των εορτών, ο μεγάλος έλληνας ζωγράφος και ένα από τα «παιδιά» του Ιόλα, ο Θεόδωρος Μανωλίδης. Ο διάσημος ζωγράφος που πρόσφατα μάλιστα βραβεύθηκε από την κινεζική πολιτεία για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό και την τέχνη, αρχικά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, νόμιζε πως είναι μια απλή εποχική ίωση που όμως την περνούσε πιο βαριά. Όταν όμως έκανε το test με τη βοήθεια της κόρης του, συνειδητοποίησε το σοβαρόν της υπόθεσης. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως τα δύο του παιδιά, που βρέθηκαν αμέσως κοντά του, καθώς η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε, τον μετέφεραν αμέσως σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Μαρούσι, προκειμένου να αναρρώσει. Μια σοφή ομολογουμένως απόφαση, καθώς μετά την ίωση του κορονοϊού τον επισκέφθηκε και ο ιός της γρίπης σε πιο βαριά μορφή. Σήμερα, ωστόσο, ο κορυφαίος ζωγράφος έχει επιστρέψει στην κατοικία του στο κέντρο της Αθήνας και έχει βυθιστεί στην ανάγνωση συγγραμμάτων αλλά και στην τέχνη του, βλέποντας μόνο λίγους καλούς του φίλους, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν στα σχέδιά του θα είναι κάποια έκθεση είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Μην ξεχνάμε πως η τελευταία του έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μονακό, όπου και διατηρεί κατοικία, και μάλιστα αυτή η έκθεση πραγματοποιήθηκε και στο παλάτι των Μονεγάσκων, παρουσία του ίδιου του πρίγκιπα Αλβέρτου!

Πήτερ Λιβανός: Μια συλλογή αυτοκινήτων όνειρο

Ούτε ένα, ούτε δύο χρόνια, αλλά ένα χρονικό διάστημα από το 1980 μέχρι και το 2000 χρειάστηκε ο μεγιστάνας Πήτερ Λιβανός για να ολοκληρώσει τη συλλογή του από πολύτιμα ιστορικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, ξεπερνώντας ακόμη και τον Σάχη της Περσίας που διέθετε μια πολύ αξιόλογη συλλογή αυτοκινήτων, που είχε τοποθετήσει στο σαλέ του στην Ελβετία. Και αυτά δεν είναι δικά μας λόγια αλλά ενός εκ των κορυφαίων dealer αυτοκινήτων – του Eλβετού Pascal Gaudard. Ο ελβετός επιχειρηματίας αναφερόμενος στη συλλογή του έλληνα μεγιστάνα αναφέρει μεταξύ άλλων πως δημιουργήθηκε με πολλή καλαισθησία και μεράκι για αυτοκίνητα που υπάγονται στη FIA. Αυτό μάλιστα δείχνει, αναφέρει ο Pascal Gaudard, πως ο Πήτερ Λιβανός εκτός από εξαιρετικό γούστο έχει και γνώσεις για την ιστορία του αυτοκινήτου. Και πώς να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιας και ο κ. Λιβανός είχε αναλάβει κάποτε το «τιμόνι» της εταιρείας Aston Martin, θα υποστηρίζουν κάποιοι. Πάντως στο τελευταίο Concours d’ Elegance που πραγματοποιήθηκε στο Pebble Beach τον περασμένο Αύγουστο, η κάμπριο δίπορτη Bentley R-Type Continental Park Ward του Πήτερ Λιβανού συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της. Και αυτό γιατί εκτός από χρήμα, όπως ειπώθηκε, χρειάζεται κανείς να έχει γνώσεις, προκειμένου να κάνει μια συλλογή με τα αντιπροσωπευτικότερα μοντέλα αυτοκίνητων που κυκλοφόρησαν ποτέ!