Ο Μάθιου Ριβ, μεγαλύτερος γιος του ηθοποιού Κρίστοφερ Ριβ, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την εμφάνιση του πατέρα του στα Όσκαρ, το 1996. Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance, ο Μάθιου Ριβ αναφέρθηκε στη συγκινητική στιγμή που ο πατέρας του δέχτηκε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στην τελετή απονομής των Όσκαρ, καθώς επέστρεφε για πρώτη φορά μετά το ατύχημα που είχε, πέφτοντας από άλογο.

«Θυμάμαι ότι ήμουν στο Λονδίνο. Ξενυχτούσαμε μέχρι τις τρεις ή τέσσερις το πρωί για να το παρακολουθήσουμε. Και ήταν εντελώς απίστευτο», είπε ο Μάθιου στο αμερικανικό περιοδικό People, σε μια αποκλειστική συνέντευξη με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Super/Man: The Christopher Reeve Story» στο Sundance.

«Και αυτό που μου έμεινε περισσότερο, μετά το απίστευτο, θερμό καλωσόρισμα και το παρατεταμένο χειροκρότημα που έλαβε κατά την άνοδό του στη σκηνή, ήταν η ομιλία του, στην οποία αναφέρθηκε στο πώς ο κινηματογράφος και οι ταινίες είναι στα καλύτερά τους όταν όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και ενημερώνουν, εκπαιδεύουν και αγγίζουν διάφορα ζητήματα της ζωής», είπε ο Μάθιου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Κρίστοφερ Ριβ, έρχεται το ντοκιμαντέρ «Super/Man: The Christopher Reeve Story», το οποίο αφηγείται τη θρυλική, κινηματογραφική καριέρα του ηθοποιού μέχρι την παράλυσή του μετά το ατύχημα που είχε το 1995, πέφτοντας από άλογο. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και τα τρία παιδιά του ηθοποιού, Μάθιου, Αλεξάνδρα και Γουίλ Ριβ, και μιλάνε για την ανάρρωση του πατέρα τους μετά τον τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη.