Οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον, καθώς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια νέα ενημέρωση.

Το γεγονός πως αρκέστηκε να ενημερώσει ότι η Πριγκίπισσα της Ουαλίας προχώρησε σε μια επιτυχημένη προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά και ότι αναρρώνει, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για το είδος της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε καθώς το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στο νοσοκομείο (10 με 14 ημέρες) είναι αρκετά μεγάλο.

«Κάτι πήγε στραβά μετά την εγχείρηση»

Εν τω μεταξύ, η Ισπανίδα δημοσιογράφος Concha Calleja, μιλώντας στην εκπομπή Fiesta του Telecinco και επικαλούμενη συνομιλία της με ένα βοηθό του Παλατιού αποκάλυψε ποια είναι πραγματικά η κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση.

Συγκεκριμένα, η Ισπανίδα δημοσιογράφος είπε: «Μίλησα με έναν βοηθό στο παλάτι και με διαβεβαίωσε ότι κάτι δεν πήγε καλά στη μετεγχειρητική περίοδο. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που γι’ αυτό αποφάσισαν να στείλουν αυτές τις δηλώσεις».

«Η τελευταία φορά που την είδαμε ήταν στο χριστουγεννιάτικο γεύμα και από τότε άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Η Κέιτ εισήχθη στις 28 Δεκεμβρίου και βρίσκεται στα χέρια των γιατρών για αρκετές ημέρες», σημείωσε η ίδια.

«Πιστεύω ότι το παλάτι θα εκδώσει νέα ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, εξηγώντας καλύτερα τι συμβαίνει. Η επέμβαση ήταν από μόνη της σοβαρή, διήρκεσε αρκετές ώρες και είχε αυξημένο κίνδυνο, που δεν προέκυψε στο χειρουργικό τραπέζι αλλά στη συνέχεια», συμπλήρωσε.

Στο πλευρό της Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Γουίλιαμ – Άδειασε το πρόγραμμά του

Η Κέιτ «αναρρώνει», ανέφεραν οι Times, κάνοντας τους πάντες να αναπνεύσουν με ανακούφιση. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρέμεινε κοντά στη σύζυγό του, αναβάλλοντας τις υποχρεώσεις του και επιβεβαιώνοντας, όπως δήλωσε στη Mirrors η βασιλική βιογράφος Ίγκριντ Σιούαρντ, πως είναι «ο ιδανικός σύζυγος… απίστευτα υποστηρικτικός».

Η βρετανική εφημερίδα γράφει επίσης: «Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μπορεί να την επισκέπτεται στο νοσοκομείο, ωστόσο οποιαδήποτε επίσκεψη μετά τις 9:30 μ.μ. θα χρειαστεί έγκριση».

Είναι επίσης απίθανο η πριγκίπισσα Σάρλοτ, ο πρίγκιπας Τζορτζ και ο πρίγκιπας Λούις να μπορέσουν να δουν τη μητέρα τους όσο εκείνη θα βρίσκεται στο νοσοκομείο, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις παιδιών.

Η «κατάρα» της Νταϊάνα

Η εγχείρηση της Κέιτ Μίντλετον σόκαρε τους θαυμαστές της και ολόκληρο το βασίλειο. Η πριγκίπισσα είναι δημοφιλής, πολύ αγαπητή, αντιπροσωπεύει τη νέα μοναρχία, ήταν πάντα πιστή, αφοσιωμένη, άψογη. Σχεδόν φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορούσε, ούτε έπρεπε, να την αγγίξει. Αλλά, φυσικά, αυτό είναι μια ψευδαίσθηση, μια εξιδανίκευση. Η Κέιτ είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος και ως τέτοιος υπόκειται στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Κάποιοι, ακόμη και στο Διαδίκτυο, έφτασαν στο σημείο να συγκρίνουν την κατάσταση της μελλοντικής βασίλισσας με εκείνη της λαίδης Νταϊάνα, αναλογιζόμενοι το ότι οι δύο πριγκίπισσες, εκτός από τον τίτλο, μπορεί να έχουν εύθραυστη υγεία. Ο συλλογισμός αυτός είναι εσφαλμένος: η Νταϊάνα είχε διατροφική διαταραχή, ενώ η Κέιτ άλλου είδους πρόβλημα, τουλάχιστον απ’ ό,τι διαφαίνεται. Σε μια τέτοια βάση, δεν είναι δυνατόν να γίνουν συγκρίσεις, οι οποίες θα εξακολουθούσαν να είναι λανθασμένες. Είναι σαν να θέλουν κάποιοι να υπονοήσουν ότι το να είσαι πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα έφερνε και πολλή τύχη.

Τα τρία χειρότερα σενάρια για την υγεία της

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον, υπάρχει έντονη ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις φήμες και τις εικασίες να οργιάζουν. Το Παλάτι έκανε μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως επρόκειτο για ένα «προγραμματισμένο» και «επιτυχημένο» χειρουργείο.

«Οι γνώμες διίστανται, αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο, που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου, σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια που θα κρατήσει σε ανάρρωση ως το Πάσχα την πριγκίπισσα της Ουαλίας έπειτα από νοσηλεία 10-14 ημερών

Η κυρία Σονίδου επισήμανε την εξωστρέφεια των ανακτόρων, που μέσα σε δύο ώρες ανακοίνωσαν τόσο τα ανησυχητικά νέα για την Κέιτ Μίντλετον όσο και την «υπερτροφία του προστάτη» για την οποία θα υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας ο βασιλιάς Κάρολος.

«Για την Κέιτ, που φαινομενικά, τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα Χριστούγεννα, ήταν υγιής, θα έπρεπε -για κάποιον που την παρατηρεί- να ανησυχήσει ότι είναι αρκετά αδύνατη», είπε η Κική Σονίδου. Επισήμανε, παράλληλα, ότι η όποια άλλη δημοσίευση για την κατάσταση της υγείας της «δε βοηθάει ούτε την ίδια ούτε τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να αποτραπούν ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο, που θα υπάρξουν σίγουρα, αν μαθευτεί κάτι αρνητικό».

«Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο, που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται.

«Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας, όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους.