Ο Γιάννης Κατινάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Γκαράζ» με τον Ζήση Ρούμπο στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και μίλησε για τη ζωή του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γκέι στην Ελλάδα, αλλά και για την καριέρα του.

Ο κωμικός αρχικά είπε: «Έχω φάει ξύλο και κυριολεκτικά, δεν την παλεύει ο κόσμος. Νομίζω ότι και πριν το ’76 δεν την πάλευε αλλά τα τελευταία χρόνια δεν την παλεύει πια καθόλου. Δηλαδή έχει επέλθει ένας μουρλαμός αδιανόητος», αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι του στις αρχές του περασμένου μήνα.

«Πιστεύω ότι τα παλιότερα χρόνια, δηλαδή στα 90s και στις αρχές του 2000, σίγουρα τα πράγματα ήταν πολύ πιο πίσω από θέμα ενημέρωσης και υπήρχαν πολύ πιο κλειστές, κομπλεξικές, παρωπίδες σε θέματα ρατσισμού και ομοφυλοφιλίας, όμως ο κόσμος, επειδή ήταν πιο άνετος και αεράτος και σκούπιζε το γλουτό του με πεντακοσάρικα, θεωρώ ότι δεν ξεσπούσε τόσο πολύ σε αυτά που μισεί», συνέχισε μιλώντας γι’ αυτό που βλέπει πως έχει αλλάξει στην ελληνική κοινωνία.

«Τώρα βγήκαν όλα στη φόρα»

Πάνω σε αυτό επεκτάθηκε λέγοντας: «Τώρα μπορεί να ακούγονται πολύ παραπάνω θέματα, δηλαδή υπάρχει μεγαλύτερη αφύπνιση, αλλά από το 2010 και μετά… Φταίει η κρίση; Φταίνε πάρα πολύ δυσάρεστα πράγματα και γεγονότα που έγιναν στη χώρα μας και γενικά στον κόσμο; Ήρθε ο κόσμος και ζορίστηκε πάρα πολύ στο πως να ζει; Έφτασε να μην μπορεί να αγοράσει τα βασικά πράγματα και να σκέφτεσαι αν θα έχει έχει κάπου να μείνει αύριο; Όλα αυτά τα οποία σαφέστατα είναι σημαντικά και σοβαρά προβλήματα, όμως δεν πρέπει να είναι δικαιολογία για να εξαπολύεις έτσι ανεξέλεγκτα μίσος προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά σε ανθρώπους οι οποίοι, όχι απλά δεν φταίνε σε κάτι, είναι μέρος της φύσης που έφτιαξε και εσένα».

«Απλά νομίζω ότι πιο παλιά σαφέστατα υπήρχε όλο αυτό του βλάχου Έλληνα που “ο γκέι, πίσσα και πούπουλα”, αλλά δεν είχε τόσο θέμα γιατί ήταν άνετος. Τώρα βγήκαν όλα στη φόρα, θεωρώ. Αυτή είναι η δική μου θεωρία, μπορεί να είναι και λάθος, δεν ξέρω», πρόσθεσε.

«Αν η Μαρία Καβογιάννη ήταν στο Χόλιγουντ, η Μέριλ Στριπ θα μάσαγε τις κιλότες της»

Παρακάτω στη συνέντευξη με τον Ζήση Ρούμπο, ο stand-up comedian, αναφέρθηκε και στην έμπνευση που αποτελεί για τον ίδιο η Μαρία Καβογιάννη. «Η Μαρία Καβογιάννη παίζει πάρα πολύ ρόλο σε αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Ήταν η δική μου διέξοδος σε όλα αυτά που πέρναγα», τόνισε.

Σημείωσε πως οι ρόλοι της ηθοποιού στις τηλεοπτικές σειρές «Εγκλήματα» και «Ντόλτσε Βίτα» ήταν συγκλονιστικοί και «με έμαθε πρώτη φορά ότι με κάτι που φοβάσαι μπορείς να γελάσεις. Και σκέφτηκα ότι αυτό που κάνει στη δική μου ψυχή θέλω να το κάνω στον κόσμο. Αν ήταν αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ, η Μέριλ Στριπ θα ήταν σπίτι της και θα μάσαγε τις κιλότες της. Θα το πω αυτό!».