Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Νινιού έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Μαργαρίτης και μίλησε για τον γιο του Κωνσταντίνο, το «Πεθαίνω για σένα» και για διάφορα «σκηνικά», που έχει ζήσει δουλεύοντας στις πίστες.

«Είμαι από τους τραγουδιστές που το γλεντάω το τραγούδι. Στις εμφανίσεις μου στις «Γραμμές» θα ακουστούν τα καινούρια τραγούδια μου, “Όσκαρ” και “Εμένα ξέχασέ με”», είπε αρχικά ο Γιώργος Μαργαρίτης και συνέχισε αναφερόμενος στον γιο του, που ακολουθεί το επάγγελμά του:

«Όταν μου ανακοίνωσε ο γιος μου ότι θα γίνει τραγουδιστής, του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Έτσι δεν λέει η πατρίδα μας; Θα τον κρίνει ο κόσμος. Δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, για να βοηθήσουν τον γιο μου, θέλω να βρει μόνος του τον δρόμο του. Δεν θα το κάνω, να πάρει μόνος του τη ζωή στα χέρια του» τόνισε κατηγορηματικά.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής προχώρησε και σε μια αποκάλυψη για μια από τις επιτυχίες του. «Δεν το ήθελα στην αρχή το τραγούδι “Πεθαίνω για σένα”, άλλα μου το ζητάνε συνέχεια πάνω στην πίστα. Στην αρχή ήμουν έτσι και έτσι… Οι παλιότερες γενιές παίρναμε τα τραγούδια ένα χρόνο πριν. Τα βιώναμε και τα κάναμε δικά μας».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου, ο Γιώργος Μαργαρίτης αποκάλυψε «Το όνομά μου έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό το 1981. Έχουν δει τα μάτια μου να σταματούν τα αστικά λεωφορεία και να λένε “Κάντε το κουμάντο σας, εμείς κατεβαίνουμε για κανένα μπουκάλι…”. Κατέβαινε όλος ο κόσμος στο μαγαζί που τραγουδούσα, γινόταν πόλεμος. Μου είχαν πετάξει κάποτε λουλούδια και είχαν μέσα ένα ποτήρι και μου έκοψε το πόδι. Ανέβηκε πάνω ένα θηρίο και με πήγε για τις πρώτες βοήθειες Όσοι είναι της νύχτας ξέρουν ότι έχει δικούς της νόμους. Έχω δει πολλά πάνω στην πίστα» είπε και μοιράστηκε ένα περιστατικό:

«Θυμάμαι ένα βράδυ στη Γλυφάδα, που ήταν Απόκριες, είχε έρθει ένας με τη γυναίκα του και μου ζήτησε παραγγελία, να χορέψει το τραγούδι “Αντιλαλούν οι φυλακές”. Είχε ένα πιστόλι στην τσέπη και μας έδειχνε το όπλο του. Εγώ πάνω στη σούρα μου λέω “βάλ’ το, Γιώργο και πάρ’ του το! Του το πήρα και του είπα να γυρίσει να το πάρει την άλλη εβδομάδα. Έτσι και έγινε, το πήρε» για να καταλήξει:

«Δεν έβγαλα πολλά λεφτά από το τραγούδι. Έχτισα ένα σπίτι για την οικογένεια μου. Τώρα κάνω πολλά περισσότερα από όσα έκανα στην αρχή της καριέρας μου. Δόξα τω Θεώ».