Η Μακένζι Φίλιπς, γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία «American Graffiti», αποκάλυψε πρόσφατα μια εξαιρετικά επώδυνη περίοδο στη ζωή της. Η ηθοποιός μίλησε για τη δεκαετή αιμομεικτική σχέση που είχε με τον πατέρα της, τον μουσικό Τζον Φίλιπς, τον frontman των Mamas & Papas και τον λόγο που επέλεξε να τον συγχωρέσει.

Η σχέση τους ξεκίνησε όταν η Μακένζι ήταν μόλις 19 ετών και προχώρησε για 10 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Μακένζι υπέφερε από σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της. Η σχέση τους έφτασε στο τέλος της, όταν η Μακένζι έμεινε έγκυος και υπήρχε αμφιβολία σχετικά με την πατρότητα του παιδιού. Παρ’ όλα αυτά, η Μακένζι επέλεξε να συγχωρέσει τον πατέρα της για τον πόνο που της προκάλεσε, χωρίς να συνυπογράφει ή να συμφωνεί με τη συμπεριφορά του.

«Ο μπαμπάς ήταν το κάτι άλλο», δήλωσε η Φίλιπς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την αδελφή της Τσάινα Φίλιπς-Μπάλντουιν (η μητέρα της Μακένζι είναι η Σούζαν Άνταμς, ενώ της Τσάινα η Μισέλ Φίλιπς) σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο YouTube στις 29 Νοεμβρίου. «Και δέχομαι πολλή κριτική και πολύ τρολάρισμα στο διαδίκτυο, επειδή έχω τη συγχώρεση στην καρδιά μου. Συγχώρεση, γιατί η συγχώρεση είναι για μένα, όχι για τον άλλον. Και το να συγχωρώ δεν σημαίνει ότι συνυπογράφω ή συμφωνώ με αυτό για το οποίο τον συγχωρώ».

Ο πατέρας της, Τζον Φίλιπς, ο οποίος πέθανε το 2001, ήταν μια πολύπλοκη προσωπικότητα, σύμφωνα με τις αδελφές της. Ήταν γνωστός για το ταλέντο του ως τραγουδοποιός, αλλά είχε επίσης μια σκοτεινή πλευρά. Η σχέση του με την Μακένζι ήταν καθοριστική για εκείνη, αφού επηρέασε τον τρόπο που αντιμετώπισε τις σχέσεις και τον εαυτό της.

«Ήταν τόσο σκοτεινός και δεν ήξερες ποιον θα έβρισκες» συμφωνεί μαζί της η Τσάινα και συμπληρώνει: «Ήταν πολύ απρόβλεπτος».

Η 64χρονη Φίλιπς είχε ανοιχτεί για τη σχέση της με τον τραγουδιστή των «Mamas & the Papas» στα απομνημονεύματά της το 2009. Έχασε επαφή με μεγάλο μέρος της οικογένειάς της, αφού προέβη στη φριχτή αποκάλυψη, αλλά η Τσάινα έμεινε στο πλευρό της.

Μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της, δε, η Μακένζι έδωσε και συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Θέλω να ξέρεις», είπε η Τσάινα στη Μακένζι «ότι όταν στάθηκα στο πλευρό σου, το εννοούσα με όλη μου την καρδιά, πραγματικά. Και σε πίστεψα και θέλω να ξέρεις ότι ήμουν περήφανη για σένα που το έβγαλες, παρόλο που ήταν επώδυνο για όλους».

«Λάτρευα τον πατέρα μου, τον περίμενα ξανά και ξανά. Προσπαθούσα συνεχώς να τραβήξω την προσοχή του και είχα αυτή τη βαθιά, ενστικτώδη λαχτάρα για σύνδεση». Αυτή της την ανάγκη η Μακένζι Φίλιπς άρχισε να την αναπληρώνει με ναρκωτικά και αλκοόλ.

«Με την πάροδο του χρόνου», δικαιολογήθηκε, «η αντίληψή σου για τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι, για τον κόσμο όπως είναι, για τους κανόνες της κοινωνίας, στρεβλώνεται και διαστρεβλώνεται».

Παρά τον πόνο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η Μακένζι Φίλιπς βρήκε την ειρήνη μέσα από τη συγχώρεση. Η εμπειρία της την έκανε πιο δυνατή και ανθεκτική. Παράλληλα, το μήνυμά της για την συγχώρεση αποσκοπεί να υπενθυμίσει σε όλους μας τη σημασία του αυτοσεβασμού και της επίτευξης εσωτερικής αρμονίας.

Η Μακένζι διέκοψε την αιμομεικτική σχέση με τον πατέρα της, όταν έμεινε έγκυος. «Οι συνέπειες, η πραγματικότητα αυτού του γεγονότος, έκανα έκτρωση. Και δεν τον άφησα ποτέ ξανά να με αγγίξει».