Στο εδώλιο οδηγήθηκαν σήμερα η Ζέτα Δούκα και η Δώρα Χρυσικού για την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη. Η κυρία Δούκα παραπέμπεται για ηθική αυτουργία, ενώ η κυρία Χρυσικού για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση μέσω διαδικτύου κατά του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη.

Η συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη, Βάσια Καπερνάρου, μίλησε την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» με την Ελένη Τσολάκη, προκειμένου να περιγράψει την αντίδραση του ηθοποιού για τις τελευταίες εξελίξεις. «Ο εντολέας μου, από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η άδικη ιστορία, το μόνο που έχει κάνει είναι να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του και να προσφύγει στη δικαιοσύνη», είπε αρχικά η συνήγορος του κ. Κιμούλη.

Στη συνέχεια, η ίδια ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή, στο πλαίσιο της αγωγής που κατατέθηκε εκ μέρους του κ. Κιμούλη, κατατέθηκαν κάποια έγγραφα εκ μέρους της κας Δούκα, προκειμένου να αποκρούσει ματαίως όλους τους ισχυρισμούς και την πραγματικότητα του κ. Κιμούλη. Τα έγγραφα αυτά που προσκόμισε ενώπιον του Δικαστηρίου ήταν οι επίδικες ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες είναι προδήλως ψευδείς και αυτό κατέστη προφανές, από τη στιγμή που δύο εισαγγελείς, τόσο εκείνος που διερεύνησε την υπόθεση όσο και εκείνος που συνέταξε το κατηγορητήριο, κρίνουν ότι πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω».

Η κυρία Καπερνάρου ανέφερε πως «η παραπομπή, τόσο των γιατρών όσο και της κ. Δούκα, έγινε κατόπιν δικής μας έκκλησης. Προσκομίσαμε τις επίδικες ιατρικές γνωματεύσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν το ψευδές των ιατρικών αυτών πιστοποιήσεων».

Όσον αφορά το γεγονός πως ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς θα βρίσκεται στο δικαστήριο, προκειμένου να υπερασπιστεί την κυρία Δούκα, η κ. Καπερνάρου είπε πως «ο κ. Ψαρράς είναι εναγόμενος, είναι αντίδικος του κ. Κιμούλη στο πλαίσιο της αγωγής, γιατί δεν εξύβρισε, όπως η κ. Χρυσικού, μέσω διαδικτύου τον κ. Κιμούλη, αλλά ούτε χρησιμοποίησε έγγραφα, για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, που να είναι ψευδή».

Η ίδια σημειώνει πως τα έγγραφα αυτά υπογράφηκαν το 2022 και βεβαιώνουν παθήσεις που «δήθεν υπήρξαν το 2008». «Έρχονται 2 γιατροί και θυμούνται πως ο κ. Κιμούλης είναι υπαίτιος για τις δύο στρεσογόνες παθήσεις που προκλήθηκαν στην κυρία Δούκα. 14 χρόνια μετά». «Δεν προσκομίζονται έγγραφα που να έχουν την ημερομηνία και να δείχνουν, εν τοις πράγμασι, ότι το 2008 υπήρχε οποιοδήποτε ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ευθύνεται ο κ. Κιμούλης», πρόσθεσε.

Η συνήγορος του κ. Κιμούλη ανέφερε στη συνέχεια, πως «το γεγονός ότι οι 2 εισαγγελείς κρίνουν πως πρέπει να ελεγχθεί η βασιμότητα των ιατρικών πιστοποιήσεων, καταδεικνύει πως τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί έχουν κενά και ελλείψεις, που πρέπει να καλυφθούν με τον τρόπο που ξεκίνησε να ενεργεί ο κ. Κιμούλης. Απευθυνόμενος μόνο ενώπιον της δικαιοσύνης και των αρμόδιων δικαστηρίων».