Για το διαδίκτυο και τον φόβο που έχει φέρει στον κόσμο μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Μπέζος. «Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός, επισημαίνοντας: «Φοβόμαστε τι θα πει ο κάθε βλάκας».

Σε συνέντευξή του στο «Πρωινό ΣουΣου» και την Ελένη Τσολάκη, όπως μετέδωσε σε σχετικό της απόσπασμα η εκπομπή «Happy Day», ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι της «Άδωνις» ως εξής:

«Εγώ δεν ασχολούμαι. Το θέμα είναι να σεβόμαστε τον άλλο επί της ουσίας, όχι μόνο με τις λέξεις».

Παράλληλα ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε στην ευαισθησία των ανδρών, εξηγώντας «σίγουρα υπάρχει, αλλά είναι καλά κρυμμένη».

«Αυτό οφείλεται στα στερεότυπα. Έχουμε μάθει να ζούμε με πέντε τρόπους, ενώ υπάρχουν χίλιοι. Η φύση πάντα υπερέχει και γι’ αυτό δημιουργεί αυτά τα προβλήματα… Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε, δηλαδή να ονειρευτούμε, να χαρούμε. Νιώθουμε ενοχές, γιατί χαιρόμαστε, νιώθουμε περίεργα, νιώθουμε υπόλογοι. Φοβόμαστε τι θα γράψει και τι θα πει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, τι θα πει ο καθένας. Όλα αυτά είναι γελοία πράγματα φυσικά. Η μόνη απάντηση σε όλα αυτά είναι: “δε φοβόμαστε, έχουμε αυτοπεποίθηση και μαθαίνουμε γράμματα”. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το τι γράφεται στο διαδίκτυο» εξήγησε.

Ο ηθοποιός ερωτήθηκε για το εάν κάνει ή θα έκανε ποτέ ψυχοθεραπεία και απάντησε: «Καθόλου, δεν θα έκανα ποτέ. Δεν ξέρω αν χρειαζόταν. Δε χρειάστηκε».

«Είναι ένα κλισέ και αυτό. Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο Κασσελάκη»

Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη και όσους κάνουν λόγο για «φαινόμενο», ο Γιάννης Μπέζος απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο. Είναι ένα κλισέ και αυτό. Αποφάσισαν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό συνέβη, διότι δεν εμπιστεύτηκαν το παλαιότερο. Δεν είναι θέμα του κυρίου Κασσελάκη. Και έναν άλλον θα τον ψηφίζανε και μια γυναίκα θα την ψηφίζανε.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ψηφοφόροι φέρθηκαν επιπόλαια, ακόμα και αυτό είναι μια πολιτική θέση. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Οι άνθρωποι κουράστηκαν με έναν τρόπο, δεν εμπιστεύονται το παλαιό. Δεν με ενδιαφέρει το πώς συμπεριφέρεται γενικότερα, με ενδιαφέρουν οι πολιτικές του θέσεις».