Συνέντευξη στο «Happy Day» και στην Τίνα Μεσσαροπούλου έδωσε ο Σπύρος Χαριτάτος και μίλησε για την πορεία του ως δημοσιογράφος και δικηγόρος.

«Δικηγορεύω κανονικά και τα Σαββατοκύριακα είμαι στην εκπομπή. Έχω το γραφείο μου, είναι μια ιστορία των τελευταίων δέκα ετών. Μετά από το δίδυμο με τον Γιώργο Καραμέρο (στο πρωινό του ANT1) συνέχισα την πορεία μου», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Χαριτάτος και για την περίοδο όπου πιέστηκε οικονομικά είπε: «Ήμουν έξι χρόνια γενικός διευθυντής στον Alpha στο ραδιόφωνο και με πρωινή εκπομπή τα Σαββατοκύριακα. Είχα πολλά καθήκοντα, μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά και έπρεπε να βρω κι άλλη δουλειά» εξομολογήθηκε.

Ο Σπύρος Χαριτάτος μίλησε και για το πρωινό του ANT1, τα ποσά που «έπαιζαν» ως αμοιβή, την πρόταση του Survivor και το «λάθος» που έκανε.

«Στην τηλεοπτική Ιερουσαλήμ μπήκαμε λίγο “Ωσαννά ο Κύριος” και κάποια στιγμή μας “σταύρωσαν” σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, περίπου μία διετία. Περιέργως, την επόμενη χρονιά, το ίδιο δίδυμο, οι ίδιοι άνθρωποι δαιμονοποιήθηκαν ως αλλοπρόσαλλοι χαρακτήρες, όχι από την κοινή γνώμη, αλλά από συναδέλφους. Αλλά έκλεισε αυτός ο κύκλος. Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί υπήρχε πάντα μία δαιμονοποίηση μέσα στο χώρο ότι ο Χαριτάτος φαίνεται καλός, αλλά μάλλον κάτι κακό κάνει. Μπορεί να γραφτεί το οτιδήποτε για εσένα, πράγματα που μπορεί να βαρύνουν την ηθική και τον χαρακτήρα σου. Μπορεί να βλάψουν την προσωπική σου αξιοπρέπεια και την ηθική σου. Μπορεί να μην βλάψουν ανθρώπους γύρω σου, αλλά να σε βλάψει και επαγγελματικά. Η διαμονοποίηση πως μπορεί να είμαι έντονος στη δουλειά μου, δεν ήταν μόνο ο λόγος να χάσω δουλειά, αλλά να μην πάρω. Μετά δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήρθαν και μου ζήτησαν συγγνώμη», ανέφερε ο Σπύρος Χαριτάτος και αποκάλυψε για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Καραμέρο:

«Ήμασταν οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι για την αγορά… Στον ANT1 με τον Γιώργο Καραμέρο παίρναμε 4.000 ευρώ και αντίστοιχο πρόσωπο στο κανάλι έπαιρνε 100.000 ευρώ» και ομολόγησε δημόσια πως του έγινε πρόταση να πάρει μέρος στο Survivor, με πάνω από 10.000 ευρώ την εβδομάδα.