Η Κόρτνεϊ Κοξ ήταν η τηλεοπτική σύζυγος του Μάθιου Πέρι και φαίνεται ότι από νωρίς του έκανε εντύπωση η εμφάνιση της συμπρωταγωνίστριάς του στα «Φιλαράκια». Ο ηθοποιός, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 54 ετών στις 28 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στην πρώτη του εντύπωση για την ηθοποιό του «Scream» στα απομνημονεύματά του το 2022, με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing».

«Η Κόρτνεϊ Κοξ φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα και ήταν τόσο όμορφη που σε έκανε να παραλύεις», έγραψε.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν έκλεισαν και οι δύο τους ρόλους του Τσάντλερ Μπινγκ και της Μόνικα Γκέλερ, αντίστοιχα, το 1994. Οι χαρακτήρες τους θα τα φτιάξουν για πρώτη φορά στην 4η σεζόν, στο επεισόδιο «The One With Ross’s Wedding: Part 2», το οποίο είχε μια από τις υψηλότερες τηλεθεάσεις ολόκληρης της σειράς.

Παρόλο που ο Τσάντλερ και η Μόνικα κατέληξαν μαζί, η Κοξ και ο Πέρι φέρεται να μην ερωτεύτηκαν ποτέ εκτός οθόνης. Το 2015, πηγές διέψευσαν στο «Entertainment Tonight» ότι ήταν ζευγάρι, παρά τις φήμες που υπήρχαν τότε.

Την ίδια χρονιά, ο Πέρι μίλησε για το γεγονός ότι παρέμενε κοντά στην Κοξ και τους υπόλοιπους ηθοποιούς – Τζένιφερ Άνιστον, Λίζα Κούντροου, Ντέιβιντ Σουίμερ και Ματ ΛεΜπλανκ – όταν η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 10 σεζόν το 2004.

«Προσπαθούμε να βρισκόμαστε μαζί όταν μπορούμε. Η Κόρτνεϊ είναι σπουδαία οικοδέσποινα και έχει ένα ωραίο σπίτι στο Μαλιμπού και προσπαθούμε να πηγαίνουμε εκεί όσο πιο συχνά γίνεται. Αλλά οι έξι μας δεν έχουμε βρεθεί σε ένα δωμάτιο μαζί για αρκετά χρόνια», δήλωσε στο BuzzFeed τον Απρίλιο του 2015.

Φιλαράκια

Η 59χρονη Κοξ σημείωσε επίσης στο πρακτορείο: «Μου άρεσε που ο Μάθιου βρήκε έναν τρόπο να κάνει τον χαρακτήρα του να δείχνει ευάλωτος στις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε». Πρόσθεσε ότι η «ικανότητά του να δείχνει πολύ ωμά συναισθήματα» είναι ο λόγος που «όλοι τον αγαπούν τόσο πολύ».

Ενώ προωθούσε το βιβλίο του πέρυσι, παραδέχτηκε ότι ήταν δύσκολο να μην νιώσει έλξη κάποια στιγμή για την Κοξ, την 54χρονη Άνιστον και την 60χρονη Κούντροου, αλλά ήταν η Άνιστον αυτή που τελικά ερωτεύτηκε πραγματικά – ακόμη και πριν πάρει το ρόλο στην αγαπημένη κωμική σειρά του NBC. Ωστόσο, η ηθοποιός τον απέρριψε ευγενικά.

«Ευτυχώς, παρόλο που εξακολουθούσα να νιώθω έλξη γι’ αυτήν και τη θεωρούσα τόσο σπουδαία, εκείνη την πρώτη μέρα καταφέραμε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι και οι δύο είχαμε εξασφαλίσει την καλύτερη δουλειά που είχε να προσφέρει το Χόλιγουντ», έγραψε.