Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά επεισόδια του Σασμού, αυτό της Δευτέρας (6/11) το βράδυ, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν το μοιρολόι της Καλλιόπης και τον θρήνο της Βασιλικής στην κηδεία του Νικηφόρου.

Ο πόνος τεράστιος και τα λόγια φτωχά βλέποντας η δεύτερη τον μοναχογιό της στο φέρετρο. Γι’ αυτό όπως θα δούμε απόψε η Βασιλική ζητά από τον Μαθιό να πάρει εκδίκηση.

Τραγική μορφή και η Καλλιόπη η οποία βούλιαζε στις ενοχές που επί χρόνια δηλητηρίαζε την ψυχή του εγγονού της με μίσος που στο τέλος του γύρισε μπούμερανγκ.

Μάλιστα ο Νίκος Τερζής μίλησε στη Super Κατερίνα για το μοιρολόι που έγραψε ειδικά για το συγκεκριμένο επεισόδιο και ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν έχετε δει τίποτα, που να δείτε ολόκληρη την σκηνή σήμερα. Φανταστείτε εμένα όταν παίρνω τα επεισόδια που τα βλέπω και τα ξαναβλέπω. Με δάκρυα στα μάτια το κάνω».

Στα περισσότερα σχόλια στα social media οι χρήστες ανέφεραν πως ανατρίχιασαν με τις ερμηνείες της Μαριλίτας Λαμπροπούλου και της Μαρίας Τζομπανάκη, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως ήταν δύσκολο συναισθηματικά και βαρύ ψυχικά να τις παρακολουθήσουν.

Κάποιοι άλλοι τώρα είχαν ενστάσεις για τον τρόπο που παρουσιάστηκε η κηδεία, θεωρώντας ότι πρόκειται για υπερβολές και πράγματα από άλλον αιώνα.

«Όλες οι κηδείες από άλλο αιώνα» έγραψε κάποιος στο επίσημο προφίλ του Σασμού στο Instagram.

Σε αυτό απάντησε η ίδια η Μαρία Τζομπανάκη για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να εξηγήσει.

«Καθόλου από άλλο αιώνα. Στην Κρήτη τιμούμε τους νεκρούς με αυτόν τον τρόπο. Και όταν φεύγει νέος εμπεριέχει και στοιχεία γάμου στον δύσκολο αυτό αποχαιρετισμό. Επειδή δεν πρόλαβε να τον ζήσει ο νεκρός. Επίσης τους νεκρούς τους θάβουμε σε χτιστό τάφο. Δεν ρίχνουμε χώμα πάνω αλλά σφραγίζεται το μνήμα για κάποια χρόνια. Αιώνες τώρα η Κρήτη κρατά τα έθιμα της. Μην το χλευάζετε κάτι που δεν γνωρίζετε», έγραψε η ηθοποιός.