Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι σε ηλικία 54 ετών σκόρπισε θλίψη σε φίλους και θαυμαστές του. Οι συμπρωταγωνιστές του στα Φιλαράκια δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη δήλωση, όμως η Λίζα Κούντροου φέρεται να πιστεύει ότι ο συμπρωταγωνιστής της στα Φιλαράκια, Μάθιου Πέρι, μπορεί να πέθανε εξαιτίας της επίδρασης των φαρμάκων του ενώ βρισκόταν στο τζακούζι του, υποστηρίζει μια πηγή.

«Αν και κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι ήταν φάρμακα – συνταγογραφημένα ή όχι – φυσικά αυτή είναι μια σκέψη στο μυαλό τους», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον της Κούντροου στην DailyMail.com. «Σκέφτονται ότι μπορεί να πήρε κάτι που να αντιδρούσε άσχημα με το ζεστό νερό», συνέχισε.

Ο Πέρι ήταν ανοιχτός σχετικά με τις εξαρτήσεις του από το αλκοόλ και τα οπιούχα, αλλά υποστήριξε ότι ήταν καθαρός στις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του. Το TMZ ανέφερε ότι στο σπίτι του βρέθηκαν συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά φάρμακα – και ότι οι ερευνητές δεν βρήκαν παράνομα ναρκωτικά.

Ως πιθανή αιτία θανάτου έχει αναφερθεί ο πνιγμός, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ η νεκροψία θα γίνει σύντομα.

Η Κούντροου, η οποία υποδύθηκε τη Φοίβη στην εμβληματική κωμωδία, δήλωσε ότι ο θάνατός του σε ηλικία μόλις 54 ετών δεν φαινόταν αληθινός σε «κανέναν από την παρέα», ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρευρεθεί στην κηδεία του και ίσως υιοθετήσει και τον σκύλο του.

Φίλος της Κούντροου δήλωσε στη Daily Mail ότι η ηθοποιός είναι συντετριμμένη: «Ο Μάθιου είχε επιτέλους συμφιλιωθεί με τον εαυτό του και περνούσε την καλύτερη χρονιά της ζωής του από την παρουσίαση του βιβλίου του σχεδόν ένα χρόνο πριν. Απολάμβανε τη ζωή. Ήταν πιο κοντά από ποτέ με τους δικούς του και ασχολιόταν με τον εαυτό του. Είναι μπερδεμένη για το τι προκάλεσε τον θάνατό του».

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Κούντροου θέλει να υιοθετήσει τον σκύλο του Μάθιου Πέρι, τον Άλφρεντ, τον οποίο ο ηθοποιός είχε πάρει πριν από τρία χρόνια και όπως είχε αναφέρει ήταν ο αγαπημένος του φίλος στον κόσμο.

Η μητέρα του Πέρι, Suzanne, και ο πατριός του, Keith Morrison, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σπίτι του γιου τους στο Λος Άντζελες μετά την είδηση του θανάτου του.

Σημειώενται πως η Τζένιφερ Άνιστον, η Κόρτνεϊ Κοξ, ο Ντέιβιντ Σουίμερ, ο Ματ Λεμπλάνκ και η Λίζα Κούντροου ετοιμάζονται να εκδώσουν κοινή δήλωση μετά τον θάνατο του πρώην συμπρωταγωνιστή τους, σύμφωνα με το Page Six.