Η Λίντα Εβαντζελίστα μίλησε για τα «φρικτά» φάρμακα που πρέπει να πάρει για να καταστείλει τις ορμόνες της μετά τις δύο διαγνώσεις για καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια, υποστηρίζοντας ότι την κάνουν να «αισθάνεται γριά».

Το 58χρονο supermodel επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι υποβλήθηκε αθόρυβα σε διπλή μαστεκτομή μετά από μαστογραφία ρουτίνας που της βρήκαν την ασθένεια τον Δεκέμβριο του 2018. Στη συνέχεια, οι γιατροί ανακάλυψαν καρκίνο στον θωρακικό της μυ πέρυσι. Χρειάστηκε και άλλη χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία – και της είπαν ότι θα έπρεπε να πάρει φάρμακα για πέντε χρόνια, μεταδίδει η Daily Mail.

Εμφανιζόμενη στο επεισόδιο της Πέμπτης του The View, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η Linda μίλησε για την κατάσταση της υγείας της και αποκάλυψε ότι μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις πίστευε ότι μπορούσε να «αντιμετωπίσει τα πάντα» – μέχρι να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

«Παίρνω φανταστικά φάρμακα για πέντε χρόνια, σε κάνουν να νιώθεις τόσο καλά», είπε ειρωνικά. «Είναι φρικτά… τα ορμονοκατασταλτικά, σε κάνουν να νιώθεις γριά». Η 81χρονη παρουσιάστρια, ρώτησε το supermodel: «Υποθέτω ότι αφού αρρώστησες πολύ, εκτιμάς ακόμα περισσότερο τη ζωή, έχω δίκιο;» Η Λίντα απάντησε: «Αλήθεια. Έκανα τόσες πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και σκέφτηκα ότι μπορούσα να αντιμετωπίσω τα πάντα, αλλά τίποτα σαν τη χημειοθεραπεία για να σε βάλει στο…»

Ερωτηθείσα αν «καλωσορίζει» τις ουλές της, είπε: «Α, είμαι εντάξει με τις ουλές. Νομίζω ότι τα σημάδια είναι τρόπαια, τα πάω καλά με τα σημάδια ». Η Whoopi Goldberg, ρώτησε αν οι δύο εμπειρίες της με την ασθένεια ήταν «διαφορετικές», στην οποία η Linda απάντησε: «Νομίζω ότι η εμπειρία όλων θα είναι διαφορετική. Λοιπόν, ξεκίνησε με τη μαστογραφία ρουτίνας μου. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει να κάνουμε τις μαστογραφίες μας και είμαι γενικά αναβλητική, αλλά αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο ήμουν πραγματικά συνεπής».

Εξήγησε πώς κλήθηκε να επιστρέψει για να μπορέσουν οι γιατροί να ρίξουν μια δεύτερη ματιά, προσθέτοντας: «Ήταν ένα πρώιμο DCIS [Προπορικό καρκίνωμα in situ]. Έχω μια άλλη ασθένεια που περιλαμβάνει τους πνεύμονές μου και μια ογκεκτομή που δεν ήταν τόσο μεγάλη και έτσι κατέληξε να είναι διπλή μαστεκτομή ». Η Linda τόνισε ότι ήταν «η σωστή απόφαση για μένα», δηλώνοντας ότι απλώς δεν ήταν επιλογή για εκείνη να «πεθάνει από καρκίνο του μαστού», καθώς ξεκίνησε η περιπέτειά της με την ασθένεια. «Υπάρχει μια μικρή, μικρή πιθανότητα να επιστρέψει και ο ογκολόγος μου είπε, «ξέρεις το σώμα σου τόσο καλά», γιατί επέστρεψα με λίγο… Θα το πω εξόγκωμα, όχι εξόγκωμα, και είναι εδώ πάνω στον θωρακικό μου μυ», εξήγησε.

«Η ιστορία όλων θα είναι πολύχρωμη και η δική μου κατέληξε να είναι, «θα τη βγάλουμε και θα σου δώσουμε λίγη ακτινοβολία», αλλά είχα μια πολύ κακή βαθμολογία Oncotype. Είναι μια βαθμολογία που σας λέει την πιθανότητα να πάθετε ξανά καρκίνο και λαμβάνει υπόψη πολλά, πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής». «Η δική μου ήταν άσχημη, οπότε έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία», είπε η Λίντα Εβαντζελίστα.

Η μία από τις συμπαρουσιάστριες στράφηκε να μιλήσει για τις επιπλοκές που υπέστη το μοντέλο αφού υποβλήθηκε σε διαδικασία αισθητικής αφαίρεσης λίπους. «Όταν βγήκα και μίλησα για τα προβλήματά μου με αυτή την αισθητική διαδικασία – που δεν ήταν πλαστική χειρουργική… Είχα μια σπάνια επιπλοκή και και προσπάθησα να το διορθώσω χειρουργικά δύο φορές και αυτές απέτυχαν», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά όταν βγήκα έξω, ήταν επειδή ήθελα να ζήσω ξανά. Δεν ήθελα να μείνω κρυμμένη στο διαμέρισμά μου και ήθελα απλώς να ζήσω ξανά τη ζωή και δεν μπορώ να πιστέψω την αγάπη και την υποστήριξη που πήρα από τη βιομηχανία μου».

Η σταρ πέρασε έξι χρόνια «κρυμμένη» αφού υπέστη μια σπάνια αντίδραση στη διαδικασία γνωστή ως CoolSculpting, η οποία είχε σχεδιαστεί για να μειώσει τα λιποκύτταρα της, αλλά αντίθετα, τα έκανε να διογκωθούν. Το διάσημο μοντέλο είχε δηλώσει στο παρελθόν στη Vogue ότι ήταν «τόσο καταθλιπτική» που «μισούσε» τον εαυτό της μετά τη διαδικασία. Ισχυρίστηκε ότι η λανθασμένη διαδικασία την έκανε να χάσει τα προς το ζην και την άφησε με πράγματα να «προεξέχουν» από το σώμα της.

Η Εβαντζελίστα έκανε δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης σε μια προσπάθεια να διορθώσει το πρόβλημα και ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι είχε σταματήσει να ζει μέσα στη «ντροπή».