Στα συναισθήματα που ένιωσε όταν έπιασε για πρώτη φορά στην αγκαλιά του το παιδί του αναφέρθηκε ο Ηλίας Βαλάσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Γεια σου» και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρτσίτα. Ο ηθοποιός ρωτήθηκε και για την ομοφοβία που εκφράζεται τις τελευταίες μέρες.

«Όταν γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί και έπιασα τον Πέτρο στα χέρια μου, είπα: “Ρε ηλίθιε, τι έκανες τόσα χρόνια; Πού έψαχνες τη δόξα και το μαγικό;”. Κάντε παιδιά έλεος ή ασχολείστε με παιδιά» είπε αρχικά ο Ηλίας Βαλάσης.

Για τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν συνέχισε: «Ή να υιοθετήσουν ένα παιδί. Να πάνε σε παιδιά κατεστραμμένα και να τα αγκαλιάσουν. Αυτό με την ομοφυλοφιλία έχω τρελαθεί. Δεν μπορώ άλλο αλήθεια. Δεν συμφέρει κανένα αυτό το πράγμα. Αν θέλουν να βοηθήσουν ένα παιδί θέλουν τη γνώμη του κόσμου; Αν το θέλουν πραγματικά και όχι να δημιουργήσουν ντόρο, θα το καταφέρουν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ομοφοβίας. Ομοφοβία στην Ελλάδα πού; Περιπτώσεις υπάρχουν και αυτοί προέρχονται από έναν άλλον κόσμο και πρέπει να τους καταλάβουμε. Οι μισοί αδερφέ μου πια είναι ομοφυλόφιλοι. Ποιο είναι το πρόβλημά μας; Είμαστε μία κοινωνία ανθρώπων» ανέφερε ο Ηλίας Βαλάσης.

«Είμαστε ο εαυτός μας; Δεν είναι δημοκρατία να σκέφτομαι να πω την άλλη “κουκλάρα”. Οι περισσότερες θα σου πουν ευχαριστώ και η μία θα βρεθεί να πει “σεξιστή, εμένα; Με ποιο δικαίωμα λες αυτό το πράγμα;”» πρόσθεσε ο Ηλίας Βαλάσης.