Ο Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε την Τρίτη (10/10) συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη. Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για όλα: για την στροφή του στην σκηνοθεσία, τον χωρισμό του και την διαχείριση της κατάστασης λόγω των παιδιών, την νέα του σχέση, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου.

«Αποφασίσαμε να μην κρύβουμε άλλο τη σχέση μας με την Μάρθα, γιατί μετά έρχονται και τα “χειρότερα”, σε κυνηγούν οι παπαράτσι. Εγώ ως πιο έμπειρος σκέφτηκα ότι όσο πιο γρήγορα αποκαλύψουμε τη σχέση μας με την Μάρθα, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώνουμε», ανέφερε σχετικά με την νέα του σχέση με την ηθοποιό Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ.

Για το διαζύγιό του με την Μυρτώ Αλικάκη, ο Πέτρος Λαγούτης είπε: «Έχουμε χωρίσει δεκατρία χρόνια με την Μυρτώ. Έχουμε δυο πολύ μεγάλα παιδιά που είναι άντρες. Τα παιδιά μας έχουν εμπιστοσύνη. Όποτε υπήρχε στη ζωή μας ένας σημαντικός σύντροφος, τους το λέγαμε. Δεν είναι πιο δύσκολη η ανακοίνωση ενός χωρισμού με σύντροφο, από την ανακοίνωση χωρισμού γονιών, γιατί τα παιδιά είναι μισά μαμά – μισά μπαμπάς», επεσήμανε ο αγαπημένος ηθοποιός και πρόσθεσε μιλώντας για τα παιδιά του «Παρόλο που είμαι μηχανόβιος θα είχα πρόβλημα οι γιοι μου να καβαλήσουν μηχανή, προτιμώ το αμάξι. Ο μεγάλος μου γιος είναι ο Δημήτρης, είναι 21 ετών και είναι στο δεύτερο έτος του Εθνικού Θεάτρου. Ο Δημήτρης έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Εθνικό, χωρίς να πάρουμε τηλέφωνο για βοήθεια εγώ και η Μυρτώ. Ο μικρός γιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Λέγαμε στους γιους μας από τότε που ήταν μικροί, να βρουν αυτό που θα τους αρέσει».

Σχετικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου μετά την εκλογή του στις δημοτικές εκλογές, υπογράμμισε: «Η δήλωση του Κασσελάκη για τα παιδιά δεν μου έκανε εντύπωση, τη δήλωση του Μπέου πρέπει να συζητάμε. Η δήλωση του Μπέου δείχνει κάτι για την κοινωνία μας και πρέπει να μας προβληματίσει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Λαγούτης.