Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον αέρα της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» πήρε θέση για τις χυδαίες και ομοφοβικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για το Στέφανο Κασσελάκη.

«Έχουμε να πούμε πολλά σήμερα. Οι ευρωεκλογές έχουν μια ευγένεια. Υπάρχουν νόμοι, κανόνες του πώς θα μιλάς. Το αντιπαραβάλω με τη χυδαιότητα που είδαμε εδώ», είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος με αφορμή τα όσα είχαν προηγηθεί το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρότυπο για τους Έλληνες και αναρωτήθηκε αν μας καλεί «να παράγουμε πού…δες».

«Στην Ευρωβουλή θα είχε συλληφθεί, δεν θα είχε περάσει. Εάν δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός και η Δύση, γιατί ανήκουμε στη Δύση, ας πάμε στο ταλιμπανικό. Ας μείνουμε εδώ, όσοι θέλουν να μείνουν εδώ», πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος υπενθυμίζοντας το αυτονόητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίπτωση του Αχιλλέα Μπέου ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, έστειλε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή τις ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, να διερευνηθούν αδικήματα όπως η υποκίνηση μίσους κατά συγκεκριμένης ομάδας, αλλά και αν η δήλωση αυτή ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Ο Αχιλλέας Μπέος συγκέντρωσε το 55,2% των ψήφων των δημοτών Βόλου αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νικόλαο Παπαπέτρου με 38,19%. Η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Βόλο έφτασε το 54,06%. Οι μισοί ψηφοφόροι ψήφισαν κι από εκείνους, οι μισοί ψήφισαν τον Μπέο.

«Όταν έχουμε τέτοια αποχή, μην διαμαρτύρονται αυτοί που δεν ψήφισαν για το τι βγάλανε», επεσήμανε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Στον δεύτερο γύρο ας πάνε όσοι είναι να το διορθώσουν, γενικότερα μιλάω», κατέληξε στον σχολιασμό του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.