Τον Πέτρο Κωστόπουλο φιλοξένησε στο πλατό της εκπομπής «Το Πρωινό» του Ant1 ο Γιώργος Λιάγκας και η συζήτηση τους ξεκίνησε με σχόλιο για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Ο παρουσιαστής του Ant1 σχολίασε πως λίγα λεπτά πριν, ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από το σπίτι του έχοντας στο πλευρό του τον σύντροφό του με προορισμό την Καρδίτσα όπου θα επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς.

«Το θέμα είναι ότι ενώ μπήκαν μαζί στο αυτοκίνητο, ο Τάιλερ γύρισε σπίτι και δεν ακολούθησε τον Κασσελάκη στην περιοδεία» σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Πολύ γλυκό παιδί…» είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος σχολιάζοντας τον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη ενώ αναφερόμενος στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Του έκανε καλό που μίλησε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και έδειξε και τον σύντροφό του. Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Κι ο Κασσελάκης κι ο Μητσοτάκης έχουν μια αμερικάνικη επικοινωνία. Το TikTok, ο χαβαλές, τα παιδιά, όλα αυτά είναι αμερικανιά. Πλέον, δεν έχουμε να κάνουμε με παλαιοκομμουνιστές των 70s που είναι μόνιμα νταουνιασμένοι, δε χαίρονται ποτέ, σαν να πεθαίνουν για την κοινωνία… Αυτή τη μίρλα ο Κασσελάκης ήρθε και την αποκαθήλωσε. Είναι χαμογελαστός και ανοιχτός. Έχει κάνει φάουλ σαφώς. Εγώ πιστεύω κι ο Ανδρουλάκης έχει πρόβλημα με τον Κασσελάκη. Όπως το βλέπω, ο Κασσελάκης είναι μια πασοκική περίπτωση.

Θα έλεγες ότι ταιριάζει πιο πολύ εκεί. Είναι ο Μητσοτάκης στο εκσυγχρονιστικό, έρχεται κι ο Κασσελάκης που κι αυτός αυτό διατείνεται. Ο Κασσελάκης είναι η νέμεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ό,τι έκραζαν, ό,τι διέσυραν τα προηγούμενα χρόνια, τώρα θα τον έχουν αρχηγό. Ντυμένος άψογα, Γουόλ Στριτ, σπίτι στις Σπέτσες και καλά κάνει. Εγώ πιστεύω ότι ο Στέφανος θα βγει αρχηγός. Το trend που έχει δημιουργηθεί παντού, τον βοηθάει. Εκεί δεν πιστεύω ότι θα μείνουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.

Πιστεύω ότι το look που έχει ο Στέφανος, βοηθάει να δεχτεί ένα πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας ότι είναι γκέι και με σύντροφο. Αυτό εκτιμήθηκε. Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία μας έγινε ξαφνικά μοντέρνα. Αλλά ένα κομμάτι ριζοσπαστικοποιήθηκε. Ο Μητσοτάκης έχει 3 γκέι συνεργάτες που το έχουν πει ανοιχτά. Εγώ να σου πω ότι σήμερα το θέμα γκέι δεν το βλέπω. Δεν βλέπω κάποιον και λέω είναι γκέι. Βλέπω έναν άνθρωπο».

Ο όρος «ξεβλάχεμα»

Ένας από τους όρους που «συνοδεύουν» τον Πέτρο Κωστόπουλο είναι η λέξη «ξεβλάχεμα». Ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε αν έχει μετανιώσει που την είπε και εκείνος ανέφερε πως το μετανιώσε μεν ενώ εξήγησε το πλαίσιο το οποίο το είπε.

«Εγώ το είχα πει στην πλάκα στην κοπέλα και μίλαγα για τα περιοδικά. Δε μιλούσα για τον ελληνικό λαό. Σιγά τα δέντρα…Δεν είμαι και τόσο μ…ς να πω ότι ξεβλάχεψα το σύνολο της Ελλάδας. Εγώ είπα ότι ο Τύπος μέχρι να εμφανιστεί το Κλικ, ήταν αλλιώς. Άλλαξε τότε, έβγαλε την επαρχιώτικη μορφή του και άλλαξαν όλα τα μέσα. Για να διάβαζε κάποιος αυτά που γράφαμε, πάει να πει ότι κάποιος σε είχε πείσει ότι δε γράφει μ…. Αυτά τα έγραφαν από το 1920 η Vogue, το Vanity Fair… Εμείς βάζαμε μηχανές, οι άλλοι έβαζαν Porsche και τα ακούγαμε εμείς» σημείωσε ο Πέτρος Κωστόπουλος.