To σεξ είναι κάτι παραπάνω από ένας καλός οργασμός. Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ευεργετική για την καρδιά και λειτουργεί αγχολυτικά. Ακόμη πιο σημαντικό, η σωματική οικειότητα αποτελεί ένα από τα θεμέλια στις περισσότερες ερωτικές σχέσεις. Η σεξουαλική εξερεύνηση είναι συχνά ο τρόπος για ένα ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και να νιώσει βαθύτερη σύνδεση.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η σωματική επαφή με έναν σύντροφο (νέο ή μακροχρόνιο) ενδέχεται να συνοδεύεται από αίσθημα άγχους. Ακόμη και άνθρωποι που είναι πολύ καιρό μαζί μπορεί να αισθάνονται άβολα με κάποια ερωτικά σενάρια. Σύμφωνα με μία έρευνα του «Superdrug Online Doctor», την οποία δημοσιεύει και η New York Post, πολλά ζευγάρια φαίνεται να προτιμούν τις «κλασικές κινήσεις» όταν βρίσκονται στο κρεβάτι.

Στο πλαίσιο της έρευνας συμμετείχαν 1.000 άνδρες και γυναίκες που βρίσκονταν σε σχέση, σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με διάφορα σεξουαλικά σενάρια που τους προκαλούν άγχος και κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5.

Ποια είδη σεξ κάνουν τους περισσότερους να αισθάνονται άβολα

Στο σύνολο των συμμετεχόντων, το σεξ σε δημόσιο χώρο καταγράφηκε ως η πιο «αγχωτική» σεξουαλική πράξη, με τους Ευρωπαίους να τη βαθμολογούν με 3,2 και τους Αμερικάνους με 3,7. Στην κατάταξη των πιο «τρομακτικών» σεξουαλικών πράξεων ακολουθούν το BDSM, το πρωκτικό και το «σκληρό σεξ». Το δε στοματικό σεξ φαίνεται πως προκαλεί το λιγότερο άγχος, όπως και η εξερεύνηση νέων σεξουαλικών στάσεων και η χρήση ερωτικών παιχνιδιών.

Ποιος είναι πιο «περιπετειώδης» στο κρεβάτι

Ένας στους 10 ερωτηθέντες παραδέχτηκε ότι δεν επιχείρησε κάποια νέα στάση σεξ τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι η ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής δεν είχε βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Αν και υπήρχε κάποια διαφοροποίηση στις απαντήσεις από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συμμετέχοντες, όλοι συμφώνησαν ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν και να εξερευνήσουν περισσότερο την ερωτική οικειότητα με τον/την σύντροφό τους.

Όταν ρωτήθηκαν για το εάν θα τους ενδιέφερε να ενσωματώσουν σεξουαλικά παιχνίδια στην κρεβατοκάμαρα, οι περισσότερες θετικές απαντήσεις δόθηκαν από τις γυναίκες (58,9%) με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών να βρίσκεται στο 41,1%.

Τέλος, το 9% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν θεωρούν τον εαυτό τους «περιπετειώδη» στο κρεβάτι, ενώ το 19% χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως «ελαφρώς περιπετειώδη».